• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

SDS – Паспорт безпеки контроль 2023

SDS – Паспорт безпеки контроль 2023

SDS – Паспорт безпеки контроль 2023

Інспекції ЄС для контролю паспортів безпеки (SDS) у загальноєвропейському проекті правозастосування у 2023 році

Загальноєвропейський проект правозастосування (REF-11) у 2023 році розглядатиме якість інформації в паспортах безпеки.

 

SDS – Паспорт безпеки є основним засобом передачі інформації про безпеку в ланцюзі постачання. Якщо їх не вистачає, працівники та спеціалісти можуть не отримати належної інформації для безпечного використання небезпечних речовин і сумішей.

 

Низька якість інформації в паспортах безпеки є давньою проблемою, яка також була виявлена в багатьох попередніх проектах із забезпечення дотримання – до 52 % було виявлено недоліками в проекті Форуму REF-2 у 2013 році. Досвід діяльності з правозастосування в державах-членах підтверджує що проблема залишається.

 

Якість SDS

Проект перевірятиме відповідність переглянутим вимогам Додатку II до REACH, який встановлює зміст і формат, необхідні для паспортів безпеки. Оскільки переглянуті вимоги набувають чинності в 2023 році, це своєчасна можливість мати узгоджений проект, щоб перевірити, чи компанії в ЄС виконують цей обов’язок.

 

До 31 грудня 2022 року будь-які паспорти безпеки, складені відповідно до старих вимог Додатку II, повинні бути переписані для відповідності оновленим вимогам.

 

Перевірки будуть проведені у 2023 році, а звіт – у 2024 році.

Веб-сторінки форуму з правозастосування: https://echa.europa.eu/about-us/who-we-are/enforcement-forum/forum-enforcement-projects

 

Екотокс Центри – ваш партнер з комплаєнсу!

Веб-сторінки Ekotox SDS: https://ekotox.eu/safety-data-sheet-sds/

Допомога та навчання Ekotox: https://ekotoxtraining.com/