• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Зміст ПБ-Відповідальність

Зміст ПБ-Відповідальність
Центри Ekotox готові надати підтримку та консультаційні послуги в REACH, CLP та інших секторах законодавства ЄС щодо хімікатів для вашої відповідності.

Електронна пошта: ekotox(at)ekotox.com.ua
Мобільний: +380667330343

Початкова відповідальність за складання паспорта безпеки покладається на виробника, імпортера або єдиного представника, який повинен передбачити, наскільки це практично практично, використання, для якого може бути використана речовина або суміш.

Учасники, що знаходяться нижче по ланцюжку поставок, повинні також надати паспорт безпеки, спираючись на, перевіряючи відповідність інформації, надану їхніми постачальниками, та доповнюючи її для задоволення конкретних потреб своїх клієнтів.

Якщо існує ланцюжок постачання, вимоги REACH щодо надання паспортів безпеки застосовуються на кожному етапі ланцюга постачання.

У всіх випадках постачальники речовини або суміші, для яких потрібен паспорт безпеки, несуть відповідальність за його вміст, навіть якщо вони самі не підготували паспорт безпеки. У таких випадках інформація, надана їхніми постачальниками, безсумнівно, є корисним та релевантним джерелом інформації, яку вони можуть використовувати під час складання власних паспортів безпеки.

Однак вони залишаться відповідальними за точність інформації в наданих ними листах безпеки (це також стосується ПБ, розповсюджених іншими мовами, ніж мова оригіналу складання).

У пункті 0.2.3 текст Перегляду Додатку II уточнює, що: «[…] Паспорт безпеки має бути підготовлений компетентною особою, яка повинна враховувати конкретні потреби та знання аудиторії користувачів, наскільки вони відомі. Постачальники речовин і сумішей повинні забезпечити, щоб такі компетентні особи пройшли відповідну підготовку, включаючи підвищення кваліфікації».

УВАГА!

Формат та зміст ПБ визначені статтею 31 та Додатком II Регламенту REACH. Остання зміна внесена з 1.6.2015 згідно з Регламентом № 830/2015/EC, а паспорти безпеки, видані до 1.6.2015, повинні відповідати не пізніше 31.5.2017.

Класифікація в паспортах безпеки відповідає Постанові CLP № 1272/2008/ЄС від 1.6.2015. У випадках, коли суміш була класифікована маркованою та надійшла на ринок до цієї дати, звільнення від перекласифікації діє до 1 червня 2017 року.

Іншою причиною для перегляду ПБ є оновлення Регламенту CLP (ATE) № 918/2016/EC від 19.05.2016 р., наприклад. деякі фрази про небезпеку змінено (H). Ця норма має діяти не пізніше 1.2.2018.

Зміст ПБ-Відповідальність