• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Звіт про хімічну безпеку

Центри Ekotox надають консультаційні послуги та підтримку клієнтів у сфері законодавства ЄС щодо хімікатів – реєстрація REACH, авторизація REACH, скринінг REACH/CLP, стійкі органічні забруднювачі (СОЗ), біоцидні продукти (BPR), RoHS, WEEE, паспорти безпеки, PCN і послуги UFI та багато іншого…

Управління хімічними речовинами = відповідність закону на ринках ЄС

Якщо у вас є запитання, зв’яжіться з нами: ekotox(at)ekotox.com.ua

Ми пропонуємо Вам такі консультації:

  • Pозробка звіту про хімічну безпеку (CSR).
  • Розробка сценарію впливу (ES)

Звіти про хімічну безпеку (CSR) є основною кінцевою точкою для оцінки даних згідно з REACH, в якій дані про небезпеку та вплив розглядаються разом для оцінки ризику речовини.
Звіт про хімічну безпеку

Виробник або імпортер речовини в кількості 10 тонн або більше на рік повинен підготувати оцінку хімічної безпеки (CSA) і задокументувати цю оцінку у своєму звіті про хімічну безпеку (CSR) як частину свого реєстраційного досьє.

Звіт про хімічну безпеку (CSR), поданий до Агентства як частина реєстраційного досьє, повинен документувати результати CSA. Шаблон CSR структурований відповідно до розділу 7, Додатку I REACH і надає більш детальну розбивку. Подальші вказівки щодо того, як подавати інформацію в CSR, можна знайти в частині F Керівництва щодо вимог до інформації та оцінки хімічної безпеки.

Оцінка хімічної безпеки включає наступні кроки:

  •  здоров’я людини
  •  фізико-хімічної небезпеки
  •  екологічної небезпеки
  •  стійкого, біоакумулятивного та токсичного (PBT) та дуже стійкого та дуже біоакумулятивного (vPvB) (або речовин, що викликають подібне занепокоєння)

Якщо речовина відповідає критеріям класифікації як небезпечних або відповідає критеріям PBT/vPvB, CSA також включає:

  • *® Оцінка опромінення для всіх ідентифікованих та відповідних видів використання речовини та кінцевих етапів життєвого циклу, включаючи створення сценарію(ів) впливу. Оцінка впливу речовини на людину та довкілля на основі умов, визначених у сценаріях впливу.
  • *® Характеристика ризику, яка є останнім кроком в оцінці хімічної безпеки. Характеристика ризику визначає, чи належним чином контролюються ризики, що виникають у результаті виробництва/імпорту та використання речовини.

Він складається з порівняння отриманих рівнів без впливу (DNEL) і прогнозованих концентрацій без впливу (PNEC) з розрахованими концентраціями впливу відповідно на людину та навколишнє середовище.

Результатом CSA будуть сценарії ризику з умовами експлуатації та заходами управління ризиками для адекватного контролю ризиків.

Сценарії впливу мають бути задокументовані у Звіті про хімічну безпеку (CSR) та повідомлені нижчестоящим користувачам у вигляді додатків до Паспортів безпеки.

Сценарії експозиції

Сценарій впливу — це набір умов, які описують, як речовина (як така, у препараті чи виробі) виробляється або використовується протягом її життєвого циклу, а також як виробник, імпортер або користувач, що знаходиться нижче, контролює або рекомендує контролювати вплив на людей. і навколишнє середовище.

Сценарій впливу повинен включати відповідні заходи з управління ризиками та робочі умови, які, якщо їх правильно впровадити, забезпечують належний контроль над ризиками від використання речовини.

Щоб підготувати ES, постачальники повинні будуть тісно співпрацювати зі своїми клієнтами, щоб забезпечити реалістичність сценарію впливу, і навпаки, після підготовки користувач не повинен відхилятися від умов, що використовуються для ES. Для спеціалізованого використання або якщо використання вважається конфіденційним, користувачу потрібно буде підготувати ES і, можливо, навіть новий CSR, щоб охопити своє конкретне використання.

Додаткову інформацію ви можете знайти в Керівництві щодо вимог до інформації та оцінки хімічної безпеки: частина D, де також наведено посилання на більш глибокі вказівки щодо оцінки впливу, зокрема, як описувати використання, як збирати інформацію про робочі умови та управління ризиками. заходи та як проводити оцінки опромінення та Частина G, яка містить вказівки щодо підготовки доповнень до паспорта безпеки (SDS) та інформацію про те, як інформація про сценарії опромінення передається та впроваджується в ланцюжку поставок.


Управління хіміками:
Законодавство про хімічні речовини
Класифікація небезпечних хімічних речовин і препаратів
Звіт про хімічну безпеку
Oцінка Ризику
Інструкція з операційних процедур
Охорона праці