• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

EkotoxInfo 06/2022

EkotoxInfo 06/2022

EkotoxInfo 06/2022

Пропонуємо ознайомитися з поточним випуском хімічних новин EkotoxInfo. У підсумку минулого місяця ви знайдете такі теми:

  1. Нове визначення наноматеріалу
  2. Стійкі органічні забруднювачі СОЗ
  3. Резюме комітетів RAC та SEAC
  4. Звіти про інспекцію Форуму правозастосування
  5. Подальші огляди діючих речовин у біоцидних продуктах
  6. Групова оцінка хімічних речовин
  7. Ще одна речовина у списку кандидатів
  8. Нові розробки щодо дозволу на біоцидні продукти
  9. Підтверджені прогнози зростання продажів нагрітих тютюнових виробів у країнах ЄС

__________________________________________

Нове визначення наноматеріалу

ЄК запропонувала нове визначення наноматеріалів, яке замінить визначення з 2011 року. Наноматеріал підлягає регуляторному контролю, він має повноваження регулювати хімічні речовини (REACH), а також правила щодо їх використання в певних застосуваннях, таких як біоциди, косметика або їжа.

https://ec.europa.eu/environment/chemicals/nanotech/pdf/C_2022_3689_1_EN_ACT_part1_v6.pdf

Стійкі органічні забруднювачі POP

Комісія ухвалює угоду про захист здоров’я людей та навколишнього середовища від стійких органічних забруднювачів (СОЗ). Угода відкриває шлях для встановлення суворих обмежень для цих хімічних речовин у відходах. Існуючі ліміти були посилені для п’яти речовин і узгоджені нові обмеження для чотирьох нових речовин

https://environment.ec.europa.eu/news/commission-welcomes-political-agreement-persistent-chemicals-waste-2022-06-21_en

Резюме про комітети RAC та SEAC

Комітет ухвалив висновки щодо узгодженої класифікації та маркування гліфосату та срібла та обмеження вмісту свинцю у стрілецьких та рибальських боєприпасах. Висновок на підтримку обмеження 2,4-динітротолуолу (2,4-DNT) у статтях завершено. Комітет також ухвалив висновок щодо зменшення дехлорану плюс. Консультації щодо проектів висновків розпочалися в червні, і ви можете подати свої коментарі на веб-сайті ECHA.

https://echa.europa.eu/pl/-/highlights-from-june-2022-rac-and-seac-meetings

Звіти про перевірки правоохоронних органів

Інспектори перевіряли вимоги щодо авторизації REACH для речовин із Додатку XIV REACH. Інший проект досліджував, чи слід реєструвати речовини, отримані з відходів, відповідно до REACH, чи вони можуть отримати виключення. Також до кінця року тривають інспекції біоцидних препаратів, які містять схвалені або ще не схвалені активні речовини в усьому ЄС. Звіти про результати перевірки будуть оприлюднені наприкінці 2022 року.

https://echa.europa.eu/pl/-/highlights-from-june-forum-meeting

Подальші огляди діючих речовин у біоцидних продуктах

Комітет ECHA прийняв рекордну кількість думок на своєму червневому засіданні. Вони стосуються дев’яти висновків щодо дозволу ЄС, п’яти — щодо заявок на активні речовини, у тому числі: активний хлор, сполуки кальцію, надуцтову кислоту, молочну кислоту та IPBC. Комітет не підтримує дозвіл ЄС на перекис водню у групі 2. Зверніть увагу, що біоцидні продукти, що містять схвалені активні речовини, підлягають реєстрації продукту відповідно до нових європейських процедур.

Біоциди – Реєстрація / Авторизація – Ekotox EU

Групова оцінка хімічних речовин

ECHA опублікувала 4-й звіт про оцінку речовин у 2021 році. У 2021 році було завершено оцінку понад 1900 речовин, більшість з яких згруповано на основі їх структурної схожості. Близько 25% оцінених речовин потребують подальшого управління ризиками. Компанії повинні завчасно оновлювати свої реєстрації REACH за допомогою актуальної інформації про речовини. У звіті ECHA також підкреслюється різке збільшення кількості речовин, які потребують гармонізованої класифікації та маркування (CLH).

https://echa.europa.eu/documents/10162/5641810/irs_annual_report_2021_en.pdf/b38d8eec-d375-beb2-98b2-1fb0feb3612a?t=1655382672222

Ще одна речовина у списку кандидатів

N-(гідроксиметил)акриламід був доданий до списку кандидатів, оскільки він може викликати рак або генетичні дефекти. Ці речовини можуть бути включені в список дозволів у майбутньому. Якщо речовина є в цьому списку, її використання буде заборонено, якщо компанії не подадуть заяву на отримання дозволу і Європейська комісія не дозволить їм продовжувати її використовувати.

Авторизація REACH – Ekotox EU

 

Нові розробки щодо дозволу на біоцидні продукти

Біоцидний препарат СОПУРОКСИД містить в якості активної речовини пероксиоцтову кислоту, яка включена до переліку схвалених діючих речовин Союзу відповідно до статті 9(2) Регламенту (ЄС) № 528/2012. Дозволено Європейським Союзом з 12 липня 2022 року по 30 червня 2032 року для PT2 (дезінфікуючі засоби та альгіциди, не призначені для безпосереднього застосування на людей або тварин), PT3 (ветеринарна гігієна) і PT4 (область харчових продуктів і кормів) у формі розчинний концентрат для внутрішнього промислового та професійного використання, спосіб застосування – обробка рук (зачистка).

(Імплементаційний регламент Комісії (ЄС) 2022/964) посилання: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32022R0964&from=EN

 

Підтверджено прогнози зростання продажів гарячих тютюнових виробів у країнах ЄС

Європейська комісія опублікувала аналіз продажів та використання гарячих тютюнових виробів серед споживачів до 25 років, підтверджуючи зростання продажів у роздрібній торгівлі більш ніж на 10% у період з 2018 по 2020 рік у більш ніж п’яти країнах-членах за даними ЄС-CEG. бази даних.

(ЗВІТ КОМІСІЇ про встановлення суттєвої зміни обставин для гарячих тютюнових виробів відповідно до Директиви 2014/40/EU) посилання: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:52022DC0279&from=EN