• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

ECHA запускає нову базу даних хімічних речовин

ECHA запускає нову базу даних хімічних речовин

ECHA запускає нову базу даних хімічних речовин

ECHA/NR/24/02

ECHA CHEM – це нове рішення для публікації інформації про хімічні речовини. Перша версія, доступна зараз, включає інформацію з усіх реєстрацій REACH – і це ще не все.  

 

Гельсінкі, 30 січня 2024 року – ECHA підтримує найбільшу базу даних про хімічні речовини в Європейському Союзі (ЄС), поєднуючи дані, надані промисловістю, з інформацією, отриманою в рамках регуляторних процесів ЄС. ECHA CHEM – це нове рішення для надання громадськості зростаючого обсягу інформації, що зберігається в Агентстві.  

У першій версії ECHA CHEM можна знайти інформацію з усіх понад 100 000 реєстрацій REACH, які компанії подали до ECHA. Пізніше цього року базу даних буде розширено за рахунок оновленого переліку класифікації та маркування, а також першого набору регуляторних переліків.  

Історія питання  

Поточна платформа ECHA “Інформація про хімічні речовини”, запущена у 2016 році, швидко зростала і сьогодні містить інформацію про понад 360 000 хімічних речовин. У 2022 році ECHA оголосило про створення нової системи для публікації даних про хімічні речовини. ECHA CHEM дозволить Агентству краще справлятися зі зростаючим різноманіттям та кількістю даних, використовуючи переваги технологічного прогресу.  

 

Посилання на повну версію статті: https://echa.europa.eu/sk/-/echa-launches-new-chemicals-database  

Веб-сторінки управління хімічними речовинами Ekotox: https://ekotox.eu/chemicals-management/   

Веб-сторінки тренінгів Ekotox: https://ekotoxtraining.com/