• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Директива про питну воду

Директива про питну воду

Директива про питну воду

Європейська комісія опублікувала шість нових правових актів відповідно до Директиви про питну воду. Вони встановлюють рамки мінімальних гігієнічних вимог до матеріалів і сертифікації продуктів, які контактують з нашою питною водою.


Ця нова нормативно-правова база включає:

 

• Європейські позитивні переліки вихідних речовин, складів і складових, які дозволені для використання у виробничих матеріалах, що контактують з питною водою.

• Методології оцінки ризиків та вимоги до інформації для огляду вихідних речовин, складів та компонентів, які можуть бути додані до позитивних списків.

• Адміністративні процедури оновлення позитивних списків.

Наприкінці 2025 року суб’єкти господарювання та національні органи влади можуть почати повідомляти ECHA про свої наміри запропонувати зміни до європейських позитивних списків. З кінця 2026 року вони можуть почати подавати до ECHA свої заявки, щоб додати нові заявки, а також змінити або видалити існуючі записи з європейських позитивних списків.

Позитивні списки європейців: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=OJ:L_202400367#msdynttrid=6_Z9sTlh8PoLztrQtvysrxrmCVrOQCTxjZpy8JpfjFw

Веб-сайт компанії Екотокс Хімічний Менеджмент: https://ekotox.com.ua/хімічний менеджмент/

Конференція REACH 2024: Конференція REACH 2024 – Навчання Ekotox