• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Триоксид хрому – кінцеві терміни авторизації REACH

Триоксид хрому – кінцеві терміни авторизації REACH

Триоксид хрому – кінцеві терміни авторизації REACH

Триоксид хрому (EC № 215-607-8; CAS № 1333-82-0) широко використовується в покритті та обробці поверхні.

Повідомлення з 1026 сайтів по всій Європі, подані до травня 2021 року, підтверджують, що триоксид хрому все ще широко використовується для функціонального або твердого хромування та обробки поверхонь. Річне споживання оцінюється в 7000 тонн. Речовина, що викликає велике занепокоєння, була внесена до списку дозволів у 2013 році, і з 2017 року її використання потребує спеціального дозволу в ЄС.

Повідомляючи ECHA про використання, компанії підтверджують, що вони дотримуються умов використання, встановлених у рішеннях щодо авторизації, наданих їхнім постачальникам. Відповідно до умов вони повинні повідомити ECHA до кінця 2021 року про те, як їхні працівники піддаються впливу триоксиду хрому. Ця інформація допоможе компаніям ще краще захистити своїх працівників, мінімізувавши їхній вплив канцерогену.

У грудні 2020 року Європейська комісія опублікувала 2 рішення про надання дозволу на використання хімікату до вересня 2024 року.

Тепер правоохоронні органи можуть проводити перевірки за потреби.

Для компаній, які використовують триоксид хрому, є 2 основні обов’язки:

1.Вчасно подати заявку на авторизацію REACH;

2.Дотримуйтесь умов, наданих постачальниками через розширені паспорти безпеки.

Заявки на триоксид хрому для авторизації REACH компаніями зараз прискорюються.

Актуальні заявки на авторизацію – поточні консультації: https://echa.europa.eu/applications-for-authorisation-consultation

Спільний дозвіл, спочатку застосований консорціумом CETAC (та іншими), стане неефективним після вересня 2024 року.

Центри Екотокс пропонують комплексні послуги з оформлення всіх необхідних документів від імені клієнтів. Щоб залишитися на ринку, потрібно діяти негайно!

Водночас існує обов’язок дотримуватись заходів безпеки та умов експлуатації – вимог, визначених для подальших користувачів eПБ. Щоб переконатися, що все відповідає вимогам, центри Екотокс надають підтримку в управлінні «Внутрішніми досьє для відповідності авторизації REACH» (IDRAC).

Для отримання додаткової інформації про новини ECHA: https://echa.europa.eu/-/chromium-trioxide-widely-used-in-plating-and-surface-treatment

Веб-сторінки авторизації Екотокс REACH: https://ekotox.eu/reach-authorisation/