• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Перевірка контролю PCN – Правозастосовчий форум ECHA

Перевірка контролю PCN – Правозастосовчий форум ECHA

Перевірка контролю PCN – Правозастосовчий форум ECHA


Гельсінкі, 25 березня 2024 року

 

Правозастосовний форум ECHA готує проєкт з перевірки того, чи повідомляють постачальники про небезпечні хімічні суміші до токсикологічних центрів. Повідомлення токсикологічних центрів дозволяють належним чином реагувати на надзвичайні ситуації.

 

Метою перевірок є захист здоров’я людей шляхом забезпечення дотримання вимоги, щоб постачальники хімічних речовин повідомляли інформацію про небезпечні суміші національним органам влади. Національні органи влади надають цю інформацію токсикологічним центрам, щоб вони могли надавати поради громадянам або медичному персоналу в разі надзвичайної ситуації. Токсикологічні центри повинні мати точну інформацію про небезпечні суміші, щоб забезпечити належне реагування на надзвичайні ситуації.

 

Інспектори перевірять, чи було подано повідомлення, а також перевірять етикетки сумішей і, за необхідності, паспорти безпеки. Точний обсяг перевірок буде визначено в найближчі місяці.

 

Інспекції в рамках цього проекту розпочнуться в січні 2025 року і триватимуть протягом шести місяців, а звіт за проектом буде опублікований наприкінці 2025 року.

 

 

Веб-сторінка ECHA: h https://echa.europa.eu/sk/-/enforcement-authorities-will-check-poison-centre-notifications

 

Веб-сторінка Ekotox PCN & UFI: https://ekotox.eu/ufi-pcn/