• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

ECHA додає одну небезпечну хімічну речовину до списку кандидатів

ECHA додає одну небезпечну хімічну речовину до списку кандидатів

ECHA додає одну небезпечну хімічну речовину до списку кандидатів

ECHA/NR/24/19

Список речовин, що викликають дуже серйозне занепокоєння (SVHC) тепер містить 241 запис щодо хімічних речовин, які можуть завдати шкоди людям або навколишньому середовищу. Компанії несуть відповідальність за управління ризиками, пов’язаними з цими хімічними речовинами, і надання клієнтам і споживачам інформації про їх безпечне використання. 

Гельсінкі, 27 червня 2024 р. – Нещодавно додана хімічна речовина, біс(α,α-диметилбензил) пероксид, є токсичною для розмноження та використовується як допоміжний засіб для обробки, наприклад, як антипірен.

Записи, додані до списку кандидатів 27 червня 2024 року:

Державний комітет (MSC) ECHA підтвердив додавання цієї речовини до списку кандидатів. Зараз список містить 241 запис – деякі з них є групами хімічних речовин, тому загальна кількість хімічних речовин, що зазнали впливу, є вищою.

У майбутньому ця речовина може бути включена до Списку авторизації. Якщо речовина є в цьому списку, компанії не можуть використовувати її, якщо вони не подадуть заявку на отримання дозволу, а Європейська комісія не дозволить її подальше використання.

 

Інші речовини

Угода MSC про пошук процесу ідентифікації трифенілфосфату (TPhP; EC No 204-112-2) як SVHC було передбачено на червневому засіданні комітету. Однак, проконсультувавшись із членами комітету та заявником досьє, ECHA вирішила призупинити процес пошуку угоди щодо цієї речовини, оскільки за кілька днів, що передували засіданню, з’явилася значна нова інформація.

Це призупинення гарантує, що новонадані дані будуть належним чином оцінені та враховані в процесі ідентифікації SVHC. Це виняткова домовленість, яка застосовується лише в умовах, характерних для цього випадку.

 

 

Сторінка ECHA: https://echa.europa.eu/-/echa-adds-one-hazardous-chemical-to-the-candidate-list#msdynttrid=N0zVFDbMRTKfGVaH4osGa6nKyqwRxSDOrRRJYpbKqkw

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/