• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Інспектори перевірятимуть класифікацію та маркування сумішей у продуктах

Інспектори перевірятимуть класифікацію та маркування сумішей у продуктах

Інспектори перевірятимуть класифікацію та маркування сумішей у продуктах

ECHA/NR/24/18

Форум з правозастосування ECHA погодився на новий загальноєвропейський проект, спрямований на перевірку того, щоб небезпечні суміші, присутні в продуктах, таких як освіжувачі повітря або електронні сигарети, були класифіковані, марковані та упаковані належним чином, щоб захистити споживачів і дітей від хімічної небезпеки.

Гельсінкі, 17 червня 2024 р. – Метою перевірок у новому проєкті REF-14 є захист здоров’я людей шляхом забезпечення дотримання вимоги класифікації та маркування небезпечних сумішей. Перевірки включатимуть споживчі товари, які широко доступні на ринку та містять небезпечні суміші, такі як нікотинові продукти з гостро токсичними речовинами або освіжувачі повітря, що містять сенсибілізуючі або подразнюючі речовини.

Правоохоронні органи зазначили, що ці продукти іноді не класифікуються та не маркуються, щоб інформувати споживачів про небезпеку та про те, як їх безпечно використовувати. Вони також іноді зустрічаються без застібки, захищеної від дітей, що може призвести до оголення дітей.

Інспектори перевірятимуть, чи виконують постачальники цієї продукції свої обов’язки відповідно до регламенту CLP, включаючи класифікацію та маркування, а також вимоги до упаковки та кріплення із захистом від дітей. Вони також перевірятимуть повідомлення до токсикологічних центрів та паспорти безпеки сумішей. Проєкт REF-14 буде підготовлено у 2025 році, а перевірки очікуються у 2026 році.

 

 

Сторінка ECHA: https://echa.europa.eu/-/inspectors-will-check-classification-and-labelling-of-mixtures-in-products#msdynttrid=RMMeVoU9HyYV16pRIb3XbOnACFkvaT6-vZtCd3gaNoc

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/