• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Перевірка МСП та адміністративні збори за заявки на спільну авторизацію

Перевірка МСП та адміністративні збори за заявки на спільну авторизацію

Перевірка МСП та адміністративні збори за заявки на спільну авторизацію

ECHA/NR/24/20

Гельсінкі, 23 липня 2024 р . – Відповідно до нових положень, затверджених Європейською комісією, Європейське хімічне агентство (ECHA) тепер видаватиме лише один адміністративний збір за спільні заявки на отримання дозволу, які включають заявників із неправильно задекларованими розмірами компаній. Ця політика застосовується, навіть якщо кілька заявників неправдиво стверджують, що є мікро-, малими або середніми підприємствами (МСП).

Адміністративний збір залежатиме від розміру найбільшого заявника в межах спільної групи заявок. Це узгоджується зі структурою зборів, викладеною в Імплементаційному положенні Комісії про збори та збори, що підлягають сплаті ECHA. Головний заявник отримає рахунок-фактуру. Якщо всі заявники точно вказали розміри своєї компанії, адміністративний збір не стягуватиметься.

Крім того, визначення «фінансової вигоди» було змінено, щоб включити перевірку ex-ante, яка відбувається перед видачею рахунку-фактури. Оскільки МСП отримують вигоду від нижчих комісій, «фінансова вигода» означає суму зборів, яких вдалося уникнути через неправдиву або неповну інформацію.

Рівні адміністративного збору та інші положення залишаються незмінними. Переглянуте та консолідоване рішення Правління ECHA, підтверджене Комісією, набуває чинності з 22 липня 2024 року.

 

Сторінок ECHA: https://echa.europa.eu/sk/-/sme-verification-only-one-administrative-charge-for-joint-application-for-authorisation-1

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/