• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Регламент CLP – юридична процедура впровадження змін

Регламент CLP – юридична процедура впровадження змін

Регламент CLP – юридична процедура впровадження змін

Регламент CLP – юридична процедура впровадження змін

Оновлення регламенту CLP

Одним із заходів, перелічених у Стратегії сталого розвитку хімікатів у рамках Європейської зеленої угоди, є цільовий перегляд Положення про класифікацію, маркування та пакування речовин і сумішей (CLP). Очікується, що перегляд охопить низку питань, як-от. запровадження нових класів небезпеки (наприклад, для ендокринних руйнівників), а також вирішення практичних проблем із маркуванням або повідомленням інформації в токсикологічні центри.

CLP є регламентом Європейського парламенту та Ради, тому всі поправки до регламенту мають ухвалюватися відповідно до звичайної законодавчої процедури, проте Європейська комісія має право вносити зміни до певних частин, тому на практиці вона може вносити зміни до додатків та певні статті за допомогою делегованого акта замість звичайної законодавчої процедури.

Комісія планує прийняти певні поправки в межах своїх повноважень у рамках перегляду CLP через Делегований акт. Ці поправки спрямовані на запровадження нових класів небезпеки та критеріїв для оцінки деяких додаткових небезпек для здоров’я людини та навколишнього середовища, які представляють хімічні речовини та суміші.

Було піднято питання, чи має Комісія повноваження ухвалювати такі поправки відповідно до чинних положень CLP.

Найважливішим питанням є те, чи можна вважати додавання нових класів небезпеки (таких як ендокринні руйнівники та стійкі біодоступні та токсичні) несуттєвим елементом Регламенту CLP, до якого Європейська комісія може внести зміни без участі Європейського парламенту?

 

https://circabc.europa.eu/faces/jsp/extension/wai/navigation/container.jsp?FormPrincipal:_idcl=FormPrincipal:_id1&FormPrincipal_SUBMIT=1&id=ba6b36e1-cae5-4d29-b6e1-c2ceb6c97492&javax.faces.ViewState=oXd0l7K%2BjNlx4B3AI1Nj2tnpFbQfl7AjVikT6Q2NGim1X96lF3xQq1plj05AE9Ko02BZMWaqQAaYseODX6jFymHSRkFZ0UYA0B6%2B2TMJ9yPs5M1iMAArosKYrbvAl3qWhD2mG7lxSjULrr83lHfU3En0GppU%2B5qiJhU5MA%3D%3D

Екотокс Центри пропонує підтримку та консультації щодо управління хімічними речовинами https://ekotox.eu/chemicals-management/