• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Дата набрання чинності або кінець перехідного періоду – що потрібно знати

Дата набрання чинності або кінець перехідного періоду – що потрібно знати

Дата набрання чинності або кінець перехідного періоду – що потрібно знати

Дата відповідності 1 січня 2024 року для повідомлень токсикологічних центрів не означає негайного припинення дії регламенту. Скоріше, вона передбачає, що, починаючи з цієї дати, всі нові повідомлення про суміші, призначені виключно для промислового використання (на додаток до споживчого та професійного використання), повинні відповідати гармонізованому формату, детально описаному в Додатку VIII до Регламенту CLP. Це також включає в себе код UFI на етикетці.  

 

ECHA нагадує компаніям про необхідність оцінити свій статус нотифікації та перевірити терміни надання інформації у необхідному гармонізованому форматі.  

 

Це повідомлення особливо важливе для тих компаній, які вже мають нотифікації, подані відповідно до національних вимог. У таких випадках можна скористатися перевагами перехідного періоду, який закінчується 1 січня 2025 року. Однак, якщо протягом цього періоду в продукті або суміші відбудуться зміни, то інформацію необхідно буде подавати в новому форматі, що можливо через портал ECHA.  

 

Компанії, які скористаються перевагами перехідного періоду, вже можуть починати планувати, як і коли оновлювати свої повідомлення та керувати своїми планами щодо перемаркування.  

 

Для отримання додаткової інформації перегляньте вебінар ECHA на цю тему або зверніться до свого національного уповноваженого або до служби підтримки ECHA.