• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Використання хімікатів проти гризунів

Використання хімікатів проти гризунів

Використання хімікатів проти гризунів

У травні 2021 року Європейська комісія попросила ECHA надати висновок щодо порівняльної оцінки антикоагулянтних і антивітамінних родентицидів. Ці агенти діють, перешкоджаючи активації вітаміну К і згортанню крові, тим самим викликаючи внутрішню кровотечу.

На останньому засіданні Комітет з біоцидних продуктів (BPC) дійшов висновку, що з огляду на виявлений ризик для навколишнього середовища та здоров’я людини з цими речовинами слід поводитися обережно.

На основі проведених досліджень Комітет BPC дійшов висновку, що механічні пастки для гризунів достатньо ефективні для боротьби з мишами в приміщенні. Він також назвав вуглекислий газ безпечнішою хімічною альтернативою, яка, якщо її використовують навчені фахівці, має набагато менший загальний профіль небезпеки.

На підставі висновку Комітету BPC Єврокомісія підготує своє рішення. Також очікується, що державам-членам і органам, які займаються видачею біоцидів, будуть надані відповідні інструкції щодо того, як дозволити антикоагулянтні родентициди.

https://echa.europa.eu/-/rodent-traps-can-be-effective-at-controlling-house-mice-infestations