• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

SSdB– безпечний і надійний за дизайном

SSdB– безпечний і надійний за дизайном

SSdB– безпечний і надійний за дизайном

SSdB– безпечний і надійний за дизайном

SSdB– Опубліковано технічний звіт JRC – Безпечні та стійкі за проектом хімікати та матеріали – Структура для визначення критеріїв та процедури оцінки хімікатів та матеріалів.

План дій Стратегії сталого розвитку ЄС у сфері хімікатів (ССХ) передбачає розробку основи для визначення критеріїв безпеки та стійкості за проектом (БНзД) для хімікатів і матеріалів.

SSdB — це підхід до підтримки проектування, розробки, виробництва та використання хімічних речовин і матеріалів, який зосереджується на забезпеченні бажаної функції (або послуги), уникаючи або мінімізуючи шкідливий вплив на здоров’я людини та навколишнє середовище.

Концепція SSdB об’єднує аспекти щодо безпеки, циркулярності та функціональності хімічних речовин і матеріалів, враховуючи екологічність протягом усього життєвого циклу, мінімізуючи їхній вплив на навколишнє середовище. SSdB має на меті сприяти промисловому переходу до безпечної, кліматично нейтральної та ресурсоефективної економіки з нульовим забрудненням, усуваючи негативний вплив на людей, екосистеми та біорізноманіття з точки зору життєвого циклу.

Повний звіт – Репозиторій публікацій JRC: Репозиторій публікацій JRC – Безпечні та стійкі за проектом хімікати та матеріали – Структура для визначення критеріїв та процедури оцінки хімікатів і матеріалів (europa.eu)

Веб-сторінки управління хімікатами Екотокс Центри: https://ekotox.eu/chemicals-management/