• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

ECHA для реєстрантів МСБ: перевірте розмір вашої компанії

ECHA для реєстрантів МСБ: перевірте розмір вашої компанії

ECHA для реєстрантів МСБ: перевірте розмір вашої компанії

ECHA/NR/24/22

Якщо ваша компанія класифікується як мікро-, мала або середня (SME), важливо переконатися, що ви точно вказали розмір своєї компанії в REACH-IT під час реєстрації substance. Неправильне декларування може призвести до адміністративних зборів.

Гельсінкі, 10 вересня 2024 р . – Європейське хімічне агентство (ECHA) активно перевіряє розмір компаній, які заявили про свій статус МСП під час реєстрації REACH.

Якщо ви розумієте, що помилково вказали менший розмір компанії, дуже важливо негайно звернутися до служби підтримки ECHA. Якщо цього не зробити, може бути стягнуто адміністративний збір у розмірі до 19 900 євро, а також  різницю в оплаті залежно від вашого правильного розміру.

Однак, якщо ви заздалегідь повідомите ECHA про помилку до того, як вони почнуть верифікацію, вам потрібно буде сплатити лише різницю в реєстраційному зборі, уникаючи адміністративного збору.

Рекомендації щодо визначення розміру вашої компанії доступні на веб-сайті ECHA. Обов’язково завантажте підтверджуючі документи для вашого статусу МСП у REACH-IT, регулярно стежте за оновленнями свого облікового запису REACH-IT та переконайтеся, що ваші реєстрації та контактні дані завжди актуальні.

Сторінка ECHA: https://echa.europa.eu/sk/-/echa-to-sme-registrants-check-your-company-size

Конференція REACH: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/