• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Європейське законодавство про хімічні речовини

Європейське законодавство про хімічні речовини – REACH (реєстрація, оцінка, авторизація хімічних речовин)

REACH має наслідки для бізнесу для широкого кола компаній, які виробляють, імпортують, використовують хімікати, хімічні суміші або виробляють чи імпортують продукти, що підпадають під дію цього законодавства.

Відповідно до REACH, наприклад, ліки, радіоактивні речовини, відходи тощо звільняються від реєстрації. Однак слід зазначити, що за визначенням хімічна речовина — це «хімічний елемент та його сполуки в природному стані або отримані будь-яким виробничим процесом». Це означає, що багато змішаних хімічних речовин, які досі вважалися відходами, насправді також є хімічними речовинами у значенні REACH, якщо вони використовуються для подальшого виробництва чи переробки та не підлягають утилізації. У цьому випадку також застосовується обов’язок реєстрації.

Отже, якщо ми досі ділили компанії на «хімічні» та інші, то сьогодні REACH стосується майже кожної компанії. Наприклад, інженерні, будівельні чи харчові компанії можуть імпортувати суміші (які, звичайно, складаються з хімічних речовин). У цьому випадку вони є імпортерами, і якщо цей імпорт до Європейського Союзу перевищує 1 тонну на рік, речовини, що містяться в цих сумішах, повинні бути зареєстровані. Якщо інша компанія імпортує хімікати та суміші для потреб компанії, необхідно перевірити, чи виконує вона зобов’язання регламенту REACH і, таким чином, зможе безперебійно виконувати поставки також у наступний період. Реєструвати речовини під час імпорту з країн Європейського Союзу не потрібно, але необхідно переконатися, що паспорт безпеки є актуальним і написаним словацькою мовою. Копії карток необхідно надіслати до Національного токсикологічного та інформаційного центру. При цьому необхідно виконувати вимоги щодо контролю опромінення, умов експлуатації та заходів контролю ризиків – у разі розширених паспортів безпеки, які містять сценарії опромінення (e-SDS).

 

Європейське законодавство про хімічні речовини

Європейське законодавство про хімічні речовини

ekotox(at)ekotox.com.ua

 

Екотоксикологічний центр пропонує поради щодо забезпечення процесів, пов’язаних з регламентом REACH, таких як:

-реєстрація, авторизація, оцінка даних, відсутній аналіз, інші продукти та послуги для спрощення поводження з хімічними речовинами та сумішами.

Якщо у вас є запитання, зв’яжіться з нами: ekotox(at)ekotox.com.ua
Мобільний: +380667330343