• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Повідомлення центру отруєнь

Повідомлення токсикологічного центру в Європейському Союзі

Повідомлення про небезпечні суміші в країнах-членах ЄС та ECHA

 

З 1 січня 2021 року імпортери та наступні користувачі зобов’язані повідомляти свої суміші в узгодженому форматі. Унікальні ідентифікатори формул (UFI) мають бути включені на етикетках сумішей. Це важлива зміна для компаній, які розміщують небезпечні суміші на ринку ЄС.

Утримувачі мита згідно зі статтею 45 визначаються як імпортери та користувачі нижче за течією, які розміщують небезпечні суміші на ринку. У всіх випадках зобов’язання лягають на юридичну особу ЄС, а це означає, що постачальник суміші не з ЄС не може замінити власника мита з ЄС. Важливо також враховувати, що виконання зобов’язання щодо повідомлення є попередньою умовою для розміщення суміші на ринку – це може бути важливим у випадках, коли розміщення на ринку здійснюється не імпортером або наступним користувачем.UFI & PCN - Ekotox EU

Делегований регламент Комісії (ЄС) 2020/1677 від 31 серпня 2020 року про внесення змін до Регламенту (ЄС) № 1272/2008 Європейського парламенту та Ради щодо класифікації, маркування та пакування речовин і сумішей з метою покращення працездатності вимог до інформації, пов’язаних із для реагування на надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я

Додаток VIII

ГАРМОНІЗОВАНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО РЕАГУВАННЯ НА НАДЖИТНІ СИТУАЦІЇ ТА ПРОФІЛАКТИВНИХ ЗАХОДІВ

Імпортери та подальші користувачі, які розміщують на ринку суміші для споживчого використання та фахівців. Вони повинні дотримуватися з 1 січня 2021 року.

Імпортери та наступні користувачі, які надали інформацію, що стосується небезпечних сумішей, до органу, призначеного відповідно до статті 45(1). До дат застосування та які не відповідають цьому Додатку, для цих сумішей не потрібно відповідати цьому Додатку. до 1 січня 2025 року.

Перед розміщенням сумішей на ринку заявники повинні надати інформацію щодо сумішей, класифікованих як небезпечні на основі їхнього здоров’я або фізичного впливу, органам, призначеним відповідно до статті 45(1) («призначені органи»), у державі-члені або державах-членах. де суміш надходить на ринок. Подання має містити інформацію, викладену в Частині B. Вона подається в електронному вигляді у форматі XML, наданому Агентством, і надається безкоштовно.

Формат повідомлень центру отруєнь (PCN) має на меті структурувати інформацію про небезпечні суміші, класифіковані за небезпекою для здоров’я або фізичної небезпеки, доступну для центрів отруєнь у випадках отруєнь у ЄС.

З 1 січня 2021 року імпортери та наступні користувачі зобов’язані повідомляти свої суміші в узгодженому форматі. Унікальні ідентифікатори формул (UFI) мають бути включені на етикетках сумішей. Це важлива зміна для компаній, які розміщують на ринку небезпечні суміші.

Новий формат PCN ЄС

Щорічні оновлення формату відбуваються у жовтні відповідно до графіка випуску IUCLID. Формат доступний у вигляді набору файлів визначення XML-схем (XSD). Існує також модель даних, яка покadvisoryазує всі відповідні поля та їх взаємозв’язки.

Версія 4.0, опублікована 25 жовтня 2021 року

Більшість країн ЄС зараз приймають сповіщення через портал подання ECHA.

 

Ekotox Ceneters – підтримка розміщення продукції на ринку ЄС
ekotox(at)ekotox.com.ua
Мобільний: +380667330343