• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Мийні засоби Відповідність законодавству ЄС

Клієнт

Імпортери / виробники ЄС

Регламент (ЄС) № 648/2004 про миючі засоби + регламенти REACH і CLP. Усі мийні засоби на ринку ЄС мають бути марковані та упаковані відповідно до “Положення Миючого засобу”. Мийні засоби, що містять біоцидні активні речовини, також повинні відповідати вимогам “Положення про біоцидні продукти” .

Відповідальність за маркування та пакування мийних засобів та біоцидних мийних засобів несе:

всі виробники/виробники та імпортери миючих засобів/біоцидних мийних засобів,
будь-яка особа, яка змінює рецептуру (композицію) мийного/біоцидного мийного засобу, і
будь-яка особа, яка змінює маркування або пакування мийного засобу, включаючи роздрібних продавців і дистриб’юторів, які продають миючі засоби «власної етикетки».

Дистриб’ютори, включаючи роздрібних продавців, які лише постачають на ринок, несуть відповідальність за забезпечення відповідності мийних засобів, які вони «продають» на ринку.

Усі мийні засоби, які класифікуються як небезпечні, мають бути позначені небезпекою відповідно до Регламенту (ЄС) № 1272/2008 про класифікацію, маркування та упаковку речовин і сумішей (CLP).CLP

На додаток до забезпечення відповідності маркування та упаковки, особи, відповідальні за маркування та пакування, повинні також переконатися, що в паспорті інгредієнтів міститься назва миючого засобу, назва виробника та список усіх інгредієнтів у складі. миючий засіб доступний для медичного персоналу (згідно зі ст. 9 Регламенту про миючі засоби (ЄС) № 648 від 2004 року).

Усі мийні та біоцидні мийні засоби, які класифікуються як небезпечні та продаються професійним користувачам, повинні мати Паспорт безпеки (SDS), який містить інформацію про небезпеку та безпеку для продукту.

Для будь-якого миючого засобу, класифікованого як небезпечний для здоров’я та/або фізичного впливу, який розміщується на ринку ЄС, імпортери та розробники обов’язково повинні включати Повідомлення Центру отруєнь (PCN) через ECHA та/або відповідні органи держав-членів та правильно надавати номер екстреної допомоги в розділі 1.4.

З 1 січня 2021 року імпортери та наступні користувачі зобов’язані повідомляти свої суміші в узгодженому форматі, а унікальні ідентифікатори формул (UFI) мають бути включені на етикетках сумішей. Це важлива зміна для компаній, які розміщують на ринку небезпечні суміші.

Цілі проекту

Центри Екотокс відповідали за надання допомоги у всьому процесі розробки відповідної документації національними мовами країн-членів ЄС, включаючи ПБ та етикетки, інформаційні листи інгредієнтів, UFI та інформацію, що використовується для PCN = гарантувати, що продукти легально перебувають на ринках країни-члени ЄС. Деякі країни за межами ЄС також були предметом введення/повідомлення продуктів.

Підхід

Замовник надав необхідну інформацію, а команда Екотокс керувала розробкою документів, повідомленнями, а в деяких випадках також роз’ясненнями з відповідними органами держав-членів ЄС та деяких інших країн.

Результат проекту

Продукція містить усі необхідні документи для кожної країни-члена ЄС.

 

Навчання та онлайн-консультації

online learninghttps://ekotoxtraining.com/courses/

Регламент CLP

Повідомлення токсикологічного центру в Європейському Союзі
Більше проектів
Про компанію
Зв’яжіться з нами

Зв’яжіться з нами