• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Дозвіл на біоцидний препарат

Дозвіл на біоцидний препарат
Біоцид/сімейство біоцидів має бути дозволено для розміщення на ринку. У який момент вимоги для отримання дозволу застосовуються до конкретного продукту залежить від конкретних діючих речовин у продукті. Загалом, вимоги щодо дозволу Регламенту ЄС щодо біоцидів (РБП) застосовуватимуться до продукту, коли:

-діюча речовина(и) у складі продукту схвалено, а імплементаційний регламент опубліковано відповідно до статті 9 РБП ЄС, і
-імплементаційний регламент охоплює тип продукту, відповідний для цього продукту.

Якщо продукт містить більше однієї активної речовини, біоцидний препарат/сімейство біоцидів не може бути дозволено, доки не буде схвалено всі активні речовини. Іншими словами, авторизація можлива лише тоді, коли буде схвалено останню діючу речовину в сімействі біоцидів/біоцидів.

Якщо ваш біоцидний препарат/сімейство біоцидів був доступний на ринку до того, як активна речовина(-и) була схвалена. Буде застосовуватися перехідне положення, поки ви подаєте заявку на отримання дозволу. Або дозволить вам поступово вилучати наявні запаси, якщо ви не подаєте заявку на отримання дозволу.

Коли ваш біоцидний препарат/сімейство біоцидів не було на ринку до того, як активна речовина(и) була схвалена, ви повинні отримати дозвіл, перш ніж біоцидний препарат/сімейство біоцидів стане доступним на ринку.

Якщо ваш біоцидний препарат/сімейство біоцидів містить активну(-і) речовину(-и), що є кандидатом на заміну. Буде проведено порівняльну оцінку відповідно до статті 23 ЄС РБП, і вам може знадобитися надати додаткову інформацію в рамках цієї оцінки.

Компанії, які бажають розмістити біоцидні продукти на ринку, можуть подати заявку на отримання дозволу на продукцію на національному рівні або на рівні Союзу.

-Національна авторизація
-Авторизація Союзу