• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Новини про біоциди за березень 2022 року

Новини про біоциди за березень 2022 року

Новини про біоциди за березень 2022 року

Березневе засідання комітету з біоцидів:

Під час засідання комітет прийняв 3 висновки щодо діючих речовин:

  1. Використання метилендитіоціаната в сліміцидах (PT12) не підтримано, оскільки він становить неприйнятний ризик для навколишнього середовища, вплив якого неможливо пом’якшити. Речовина широко використовується в процесах виробництва паперу для запобігання або контролю росту слизу.
  2. Підтримано схвалення (13Z)-гексадек-13-ен-11-ін-1-ілацетату в групі 19 (PT19), феромона, який використовується для відштовхування або залучення шкідливих організмів (безхребетних і хребетних).

Щодо поновлення використання пропіконазолу в якості консервантів для деревини (PT8), комітет дійшов висновку, що як репродуктивний токсикант та ендокринний деструктор він відповідає критеріям виключення. Європейська комісія вживе подальших дій, щоб отримати більше інформації про відхилення від критеріїв виключення, зокрема про відповідні та достатні альтернативи для різних класів використання.
Крім того, комітет прийняв чотири наступні позитивні висновки щодо дозволів Союзу:

  • Пропан-1-ол – ПТ1
  • Пропан-2-ол – ПТ2 і ПТ4
  • L-(+) Молочна кислота – PT2

Активний хлор, що виділяється з гіпохлориту натрію – PT2.
Один дозвільний висновок Союзу щодо активного хлору, що виділяється з гіпохлориту натрію, був відкладений і буде прийнятий за допомогою письмової процедури.

Тепер Європейська комісія разом із країнами-членами ЄС прийматиме остаточне рішення щодо схвалення діючих речовин та дозволу ЄС на сімейства біоцидів.

Підприємці, які використовують речовини, зазначені у вищезазначених групах продуктів, після їх офіційного затвердження повинні будуть подати заявку на реєстрацію в європейських процедурах, щоб зберегти продукцію на ринку.