• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна
Перевірка МСП та адміністративні збори за заявки на спільну авторизацію

Перевірка МСП та адміністративні збори за заявки на спільну авторизацію

ECHA/NR/24/20

Гельсінкі, 23 липня 2024 р . – Відповідно до нових положень, затверджених Європейською комісією, Європейське хімічне агентство (ECHA) тепер видаватиме лише один адміністративний збір за спільні заявки на отримання дозволу, які включають заявників із неправильно задекларованими розмірами компаній. Ця політика застосовується, навіть якщо кілька заявників неправдиво стверджують, що є мікро-, малими або середніми підприємствами (МСП).

Адміністративний збір залежатиме від розміру найбільшого заявника в межах спільної групи заявок. Це узгоджується зі структурою зборів, викладеною в Імплементаційному положенні Комісії про збори та збори, що підлягають сплаті ECHA. Головний заявник отримає рахунок-фактуру. Якщо всі заявники точно вказали розміри своєї компанії, адміністративний збір не стягуватиметься.

Крім того, визначення «фінансової вигоди» було змінено, щоб включити перевірку ex-ante, яка відбувається перед видачею рахунку-фактури. Оскільки МСП отримують вигоду від нижчих комісій, «фінансова вигода» означає суму зборів, яких вдалося уникнути через неправдиву або неповну інформацію.

Рівні адміністративного збору та інші положення залишаються незмінними. Переглянуте та консолідоване рішення Правління ECHA, підтверджене Комісією, набуває чинності з 22 липня 2024 року.

 

Сторінок ECHA: https://echa.europa.eu/sk/-/sme-verification-only-one-administrative-charge-for-joint-application-for-authorisation-1

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/

Рухомий список (груп) речовин для обмеження оновлення Додаток I до Дорожньої карти обмежень в рамках Стратегії сталого розвитку хімічних речовин SWD (2022) 128 фінал

Рухомий список (груп) речовин для обмеження оновлення Додаток I до Дорожньої карти обмежень в рамках Стратегії сталого розвитку хімічних речовин SWD (2022) 128 фінал

Змінена версія 1 липня 2024 р.

Визначення пулу: Pool 0 містить речовини, які вже включені до Реєстру намірів (RoI) для обмежень 1. Та якщо Комісія звернулася до ECHA з проханням підготувати досьє на обмеження. Вже подані обмежувальні досьє не входять до Pool 0, але наведені в Додатку 1.

 

  • Pool 0 – Стаття 69.2 ECHA;
  • Pool 0 – Держави-члени;
  • Pool 1 – Очікуваний запит Комісії до ECHA;
  • Pool 1 – Стаття 69.2 ECHA;
  • Pool 1 – Держави-члени.

 

Додаток II – Групи речовин, що підлягають оцінці з обмеженням як потенційний варіант регуляторного управління

У Додатку II перелічені речовини, які підлягають оцінці з обмеженнями як потенційний варіант регуляторного управління. На даний момент ще не прийнято рішення про те, чи буде підготовлено обмеження, а також про те, хто подає досьє (держава-член або ECHA від імені Комісії). Додаток II також слугує списком для розробки пріоритетів органів влади щодо майбутніх досьє на обмеження. Аналогічно до пулу 1, для деяких (груп) речовин класифікація відповідно до Регламенту CLP або ідентифікація SVHC за REACH може бути наступною регуляторною дією, за якою потенційно послідує обмеження.

 

Речовини перелічені в Додатку II з різних причин. До нього входять (групи) речовин, для яких:

– Оцінка регуляторних потреб ECHA передбачає обмеження як потенційний варіант регуляторного управління;

– ECHA, відповідно до статті 69(2), визначила обмеження як регулятивну подальшу дію;

– Попередні оцінки держав-членів, Комісії або робочих груп за участю держав-членів, Комісії та ECHA свідчать про те, що обмеження потенційно може бути адекватним варіантом регуляторного управління;

– Звіти про огляди або попередні оцінки вказують на те, що може бути необхідним перегляд обмеження (наприклад, свинець у споживчих товарах; нікель у виробах, призначених для прямого та тривалого контакту зі шкірою).

 


Сторінка ECHA: Рухомий список (груп) речовин для обмеження оновлення Додаток I до Дорожньої карти обмежень відповідно до Стратегії сталого розвитку хімічних речовин SWD (2022)128

Управління хімічними речовинами: https://ekotox.com.ua/хімічний-менеджмент/

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/

ECHA додає одну небезпечну хімічну речовину до списку кандидатів

ECHA додає одну небезпечну хімічну речовину до списку кандидатів

ECHA/NR/24/19

Список речовин, що викликають дуже серйозне занепокоєння (SVHC) тепер містить 241 запис щодо хімічних речовин, які можуть завдати шкоди людям або навколишньому середовищу. Компанії несуть відповідальність за управління ризиками, пов’язаними з цими хімічними речовинами, і надання клієнтам і споживачам інформації про їх безпечне використання. 

Гельсінкі, 27 червня 2024 р. – Нещодавно додана хімічна речовина, біс(α,α-диметилбензил) пероксид, є токсичною для розмноження та використовується як допоміжний засіб для обробки, наприклад, як антипірен.

Записи, додані до списку кандидатів 27 червня 2024 року:

Державний комітет (MSC) ECHA підтвердив додавання цієї речовини до списку кандидатів. Зараз список містить 241 запис – деякі з них є групами хімічних речовин, тому загальна кількість хімічних речовин, що зазнали впливу, є вищою.

У майбутньому ця речовина може бути включена до Списку авторизації. Якщо речовина є в цьому списку, компанії не можуть використовувати її, якщо вони не подадуть заявку на отримання дозволу, а Європейська комісія не дозволить її подальше використання.

 

Інші речовини

Угода MSC про пошук процесу ідентифікації трифенілфосфату (TPhP; EC No 204-112-2) як SVHC було передбачено на червневому засіданні комітету. Однак, проконсультувавшись із членами комітету та заявником досьє, ECHA вирішила призупинити процес пошуку угоди щодо цієї речовини, оскільки за кілька днів, що передували засіданню, з’явилася значна нова інформація.

Це призупинення гарантує, що новонадані дані будуть належним чином оцінені та враховані в процесі ідентифікації SVHC. Це виняткова домовленість, яка застосовується лише в умовах, характерних для цього випадку.

 

 

Сторінка ECHA: https://echa.europa.eu/-/echa-adds-one-hazardous-chemical-to-the-candidate-list#msdynttrid=N0zVFDbMRTKfGVaH4osGa6nKyqwRxSDOrRRJYpbKqkw

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/

Інспектори перевірятимуть класифікацію та маркування сумішей у продуктах

Інспектори перевірятимуть класифікацію та маркування сумішей у продуктах

ECHA/NR/24/18

Форум з правозастосування ECHA погодився на новий загальноєвропейський проект, спрямований на перевірку того, щоб небезпечні суміші, присутні в продуктах, таких як освіжувачі повітря або електронні сигарети, були класифіковані, марковані та упаковані належним чином, щоб захистити споживачів і дітей від хімічної небезпеки.

Гельсінкі, 17 червня 2024 р. – Метою перевірок у новому проєкті REF-14 є захист здоров’я людей шляхом забезпечення дотримання вимоги класифікації та маркування небезпечних сумішей. Перевірки включатимуть споживчі товари, які широко доступні на ринку та містять небезпечні суміші, такі як нікотинові продукти з гостро токсичними речовинами або освіжувачі повітря, що містять сенсибілізуючі або подразнюючі речовини.

Правоохоронні органи зазначили, що ці продукти іноді не класифікуються та не маркуються, щоб інформувати споживачів про небезпеку та про те, як їх безпечно використовувати. Вони також іноді зустрічаються без застібки, захищеної від дітей, що може призвести до оголення дітей.

Інспектори перевірятимуть, чи виконують постачальники цієї продукції свої обов’язки відповідно до регламенту CLP, включаючи класифікацію та маркування, а також вимоги до упаковки та кріплення із захистом від дітей. Вони також перевірятимуть повідомлення до токсикологічних центрів та паспорти безпеки сумішей. Проєкт REF-14 буде підготовлено у 2025 році, а перевірки очікуються у 2026 році.

 

 

Сторінка ECHA: https://echa.europa.eu/-/inspectors-will-check-classification-and-labelling-of-mixtures-in-products#msdynttrid=RMMeVoU9HyYV16pRIb3XbOnACFkvaT6-vZtCd3gaNoc

Конференція REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/

EkotoxInfo 06/2024

EkotoxInfo 06/2024

 

Пропонуємо ознайомитися з актуальним випуском новин ЕкотоксІнфо. У короткому викладі подій у сфері законодавства та управління хімічними речовинами ви знайдете такі теми:

 

  • Наноматеріали в косметичних продуктах
  • Розширення огляду ЄС біоцидних активних речовин
  • Перегляд Директиви ЄС про упаковку та відходи упаковки
  • Концепція основного використання в законодавстві ЄС, що стосується хімічних речовин
  • Обмеження виробництва, введення в обіг та використання пер- та поліфторалкільних речовин (PFAS)
  • Пропозиція щодо обмеження хрому (VI), щоб охопити більше речовин
  • Речовини октаметилциклотетрасилоксану (D4), декаметилциклопентасилоксану (D5) та додекаметилциклогексасилоксану (D6), обмежені відповідно до Регламенту про Комісію ЄС
  • Надсилання подальших повідомлень користувача про авторизоване використання
  • Конференція REACH 2024 відбудеться у Братиславі 15-16 жовтня 2024 року

 

  • Наноматеріали в косметичних продуктах

РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2024/858 (14 березня 2024 р.) Регламенту Європейського Парламенту та Ради 1223/2009/ЄС щодо сополімеру стиролу/акрилату, сополімеру стиролу/акрилату натрію, міді, колоїду міді, гідроксиапатиту, про модифікацію золота, колоїду золота, тіоетиламіногіалуронової кислоти золота, колоїду золота ацетилгептаптептиду-9, платини, колоїду платини, колоїду платини-17 платини та колоїдних наноматеріалів срібла в косметичних продуктах.

Сторінки новин Ekotox: https://ekotox.com.ua/news/єс-модифікує-використання-наноматеріалів-у-косметичних-продуктах

Веб-сторінки косметики Ekotox: https://ekotox.com.ua/косметика

  • Розширення огляду ЄС біоцидних активних речовин

ДЕЛЕГОВАНИЙ РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2024/1398 від 14 березня 2024 року

Новини Екотоксу: https://ekotox.com.ua/news/очікуване-продовження-огляду-єс

Веб-сторінки біоцидних продуктів Ekotox: https://ekotox.com.ua/біоциди/

 

  • Перегляд Директиви ЄС про упаковку та відходи упаковки

Запропонований регламент встановлюватиме положення щодо сталого розвитку (наприклад, щодо речовин, що викликають занепокоєння, придатності для переробки, а також обов’язкового вмісту вторинної сировини та мінімізації упаковки); маркування, маркування та інформація (наприклад, про склад матеріалу упаковки); зобов’язання для суб’єктів господарювання (наприклад, заборона певних форматів упаковки та встановлення цільових показників повторного використання та заправки); управління відходами упаковки та упаковки (наприклад, цілі щодо скорочення відходів упаковки, а також системи зберігання та повернення одноразових пластикових пляшок для напоїв та металевих контейнерів для напоїв); та зелені публічні закупівлі.

Новини Екотоксу: https://ekotox.com.ua/news/перегляд-директиви-єс-про-упаковку-та-відходи-упаковки/

Веб-сторінка ЄП: https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20240419IPR20589/new-eu-rules-to-reduce-reuse-and-recycle-packaging

Веб-сторінка Ekotox Chemicals Management:https://ekotox.com.ua/хімічний-менеджмент/

  • Концепція основного використання в законодавстві ЄС, що стосується хімічних речовин

Концепція основного використання в законодавстві ЄС, що стосується хімічних речовин, є структурою, розробленою для визначення, коли використання певних речовин є необхідним для суспільних потреб. Він спрямований на те, щоб збалансувати проблеми здоров’я, безпеки та навколишнього середовища з вимогами суспільства. Ця концепція передбачає визначення способів використання, які мають вирішальне значення для здоров’я, безпеки або функціонування суспільства, а також оцінку доступності альтернатив.
За допомогою структурованих оцінок можна відфільтрувати несуттєві види використання, що спрощує регуляторні процеси та сприяє переходу до безпечніших альтернатив. Реалізація цієї концепції вимагає ретельного розгляду конкретних критеріїв та процедур в рамках окремих законодавчих рамок для забезпечення її ефективності та застосовності в різних секторах.

Новини Екотокс:https://ekotox.com.ua/news/концепція-основного-використання-єс/

Веб-сторінки Ekotox REACH: https://ekotox.com.ua/reach-реєстрація-авторизація/

 

  • Обмеження виробництва, введення в обіг та використання пер- та поліфторалкільних речовин (PFAS)

ПФАС є або в кінцевому підсумку перетворюються на стійкі речовини, що призводить до незворотного впливу та накопичення навколишнього середовища. Через їх розчинність у воді та рухливість у ЄС відбувається забруднення поверхневої, ґрунтової та питної води та ґрунту.

Однією з основних суспільних проблем є незворотність забруднення, а також ендокринні руйнівні ефекти, канцерогенність, токсичність для розмноження, вплив на імунну систему та метаболізм ліпідів для широкого спектру PFAS.

Універсальна пропозиція щодо обмеження PFAS знаходиться на стадії законодавчих процедур

Новини Екотоксу: https://ekotox.com.ua/news/обмеження-виробництва-pfas/

Веб-сторінка Ekotox Chemicals Management: https://ekotox.com.ua/хімічний-менеджмент/

  • Пропозиція щодо обмеження хрому (VI), щоб охопити більше речовин

Європейська комісія звернулася до ECHA з проханням розширити сферу дії пропозиції щодо обмеження REACH, щоб охопити щонайменше 12 речовин хрому (VI).

Новини Екотоксу: https://ekotox.com.ua/news/пропозиція-обмеження-хрому-vi/

Веб-сторінки авторизації Ekotox REACH:  https://ekotox.com.ua/reach-реєстрація-авторизація/

  • Речовини октаметилциклотетрасилоксану (D4), декаметилциклопентасилоксану (D5) та додекаметилциклогексасилоксану (D6), обмежені відповідно до Регламенту про Комісію ЄС

РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2024/1328 від 16 травня 2024 року

Новини Ekotox: https://ekotox.com.ua/news/речовини-d4-d5d-d6/

Веб-сторінки Ekotox Chemicals Management: https://ekotox.com.ua/хімічний-менеджмент/

  • Надсилання подальших повідомлень користувача про авторизоване використання

Подальші користувачі речовини, занесеної до Списку авторизації (Додаток XIV), які використовують її відповідно до дозволу, наданого постачальнику далі по вашому ланцюжку постачання, повинні повідомити ECHA про таке використання.

Новини Екотоксу:https://ekotox.com.ua/news/авторизоване-використання/

Веб-сторінки авторизації Ekotox REACH: https://ekotox.com.ua/reach-реєстрація-авторизація/

  • Конференція REACH 2024

Конференція REACH 2024 відбудеться у Братиславі 15-16 жовтня 2024 року

Конференція REACH 2024 організовується в чотирнадцятий раз, об’єднуючи лекторів та учасників з різних секторів промисловості, органів влади, наукових кіл та інших зацікавлених сторін.

Тепер хімічне законодавство ЄС досягло важливої віхи, визначеної новою політикою Хімічної стратегії сталого розвитку в рамках Європейського промислового курсу, що доповнює Зелений курс. Управління всіма новими вимогами буде складним завданням для всіх учасників.

Веб-сторінка конференції REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/

—————————————————————————————————————————

EKOTOX CENTERS – консалтингово-консультативна група, орієнтована насамперед на законодавчі вимоги ринку ЄС щодо продуктів (виробів), сумішей та хімічних речовин, оцінку небезпеки та ризиків. Ми охоплюємо широкий спектр регуляторних сфер, щоб допомогти нашим клієнтам відповідати конкретним вимогам до своєї продукції на ринку ЄС.

ЦЕНТРИ ЕКОТОКС:

Ekotox Угорщина Kft., УГОРЩИНА

CENTRUL EKOTOX S.R.L. РУМУНІЯ

Centrum Ekotoksykologiczne Sp. z o.o., ПОЛЬЩА

Ekotoxikologické centrum CZ s.r.o., ЧЕХІЯ

Ekotoxikologické centrum Bratislava s.r.o., СЛОВАЧЧИНА

ЕКОТОКС ЦЕНТР УКРАЇНА, ТОВ «Екотокс Центр Україна», УКРАЇНА

————————————————————————————————————————

Консультаційна підтримка ЕКОТОКС ЦЕНТРІВ  https://ekotox.com.ua/

Онлайн-консультації, тренінги та вебінари: https://ekotoxtraining.com/

 

Обмеження виробництва, введення в обіг та використання  поліфторалкільних речовин (PFAS)

Обмеження виробництва, введення в обіг та використання поліфторалкільних речовин (PFAS)

PFAS є або в кінцевому підсумку перетворюються на стійкі речовини, що призводить до незворотного впливу та накопичення навколишнього середовища. Через їх розчинність у воді та рухливість у ЄС відбувається забруднення поверхневої, ґрунтової та питної води та ґрунту.

Однією з основних суспільних проблем є незворотність забруднення, а також ендокринні руйнівні ефекти, канцерогенність, токсичність для розмноження, вплив на імунну систему та метаболізм ліпідів для широкого спектру ПФАС.

Пропозиція щодо універсальних обмежень PFAS перебуває на стадії законодавчого процесу:

Комітети ECHA з оцінки ризиків та соціально-економічного аналізу збираються в червні, щоб обговорити:

* Металопокриття та виготовлення виробів з металу; і

* Додаткове обговорення небезпек (тільки RAC).


Вересневі засідання RAC та SEAC у вересні 2024 року:PFAS

* Текстиль, оббивка, шкіра, одяг, килими (TULAC);

* Матеріали, що контактують з харчовими продуктами та упаковка; і

* Нафта і гірничодобувна промисловість.

Подані обмеження на розгляд: https://echa.europa.eu/restrictions-under-consideration/-/substance-rev/72301/term

Веб-сторінки ECHA PFAS: https://echa.europa.eu/hot-topics/perfluoroalkyl-chemicals-pfas

Веб-сторінки Ekotox Chemicals Management: https://ekotox.com.ua/хімічний менеджмент/

Веб-сайт конференції REACH 2024: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/

Очікуване продовження огляду ЄС біоцидних активних речовин

Очікуване продовження огляду ЄС біоцидних активних речовин

ДЕЛЕГОВАНИЙ РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2024/1398 від 14 березня 2024 року

Забезпечує продовження робочої програми систематичного огляду всіх існуючих діючих речовин, що використовуються в біоцидних продуктах, ініційованої відповідно до статті 16(2) Директиви 98/8/ЄС Європейського Парламенту та Ради.

Робоча програма, яка має бути реалізована, запланована на 31 грудня 2024 року, однак її реалізація значно затримується через ресурси держав-членів, технічні проблеми, що виникають, та розробку настанов, а також запровадження нових наукових критеріїв, створених для визначення властивостей, що руйнують ендокринну систему.

Враховуючи, що робоча програма не буде реалізована до 31 грудня 2024 року, необхідно продовжити її термін до 2030 року, що Комісія вважає доцільним.

 

РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС):  eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:L_202401398

Веб-сторінка Ekotox Biocides: https://ekotox.eu/biocides/

Речовини октаметилциклотетрасилоксану (D4), декаметилциклопентасилоксану (D5) та додекаметилциклогексасилоксану (D6), обмежені відповідно до Регламенту про Комісію ЄС

Речовини октаметилциклотетрасилоксану (D4), декаметилциклопентасилоксану (D5) та додекаметилциклогексасилоксану (D6), обмежені відповідно до Регламенту про Комісію ЄС

РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2024/1328 від 16 травня 2024 року

Пункт 70 Додатку XVII до Регламенту (ЄС) No 1907/2006 замінено на таке:

Речовини не повинні бути введені в обіг як самостійна речовина, як компонент інших речовин або в суміші, якщо їх концентрація дорівнює або перевищує 0,1 мас. % після 6 червня 2026 року (пункт 1).

Крім того, речовина не повинна використовуватися як розчинник для хімчистки текстилю, шкіри та хутра після 6 червня 2026 року (пункт 2).

Як відступ (серед інших):

– Для D4 і D5 у косметичних засобах, що змиваються, якщо вони знаходяться в сумішах, вони застосовуються після 31 січня 2020 року.

– Для всіх косметичних продуктів, крім зазначених вище, параграф 1 застосовується після 6 червня 2027 року.

– Для медичних виробів та аксесуарів до медичних виробів параграф 1 застосовується після 6 червня 2031 року.

– Для лікарських засобів та для ветеринарних лікарських засобів параграф 1 застосовується після 6 червня 2031 року.

– Для D5 як розчинника при хімчистці текстилю, шкіри та хутра параграфи 1 і 2 застосовуються після 6 червня 2034 року.

 

РЕГЛАМЕНТ ПРО КОМІСІЮ (ЄС):  eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:L_202401328

Управління хімічними речовинами Ekotox: https://ekotox.eu/chemicals-management/

Конференція REACH 2024: https://ekotox.eu/reach-conference-2024/

Надсилання подальших повідомлень користувача про авторизоване використання

Надсилання подальших повідомлень користувача про авторизоване використання

Якщо Ви є подальшим споживачем речовини, занесеної до Списку авторизації (Додаток XIV), і використовуєте її відповідно до дозволу, наданого постачальнику далі по ланцюжку поставок, Ви повинні повідомити ECHA про своє використання. Крім того, при використанні речовини необхідно дотримуватися умов дозволу, які ваш постачальник зобов’язаний викласти в паспорті безпеки.

Щоб перевірити, чи дозволено використання речовини, зазначеної в Додатку XIV, виконайте такі дії:

  • Перевірте паспорт безпеки (SDS): номер дозволу вказано в SDS, який вам надає ваш постачальник.
  • Вивчіть етикетку: Номер дозволу також відображається на етикетці речовини або суміші. Він відповідає формату “REACH/x/x/x”.
  • Зв’яжіться зі своїм постачальником: Якщо ви не можете знайти номер авторизації в жодному місці, зверніться до свого постачальника для підтвердження.

Ви повинні повідомити ECHA протягом трьох місяців з моменту першої поставки речовини. Це зобов’язання починається після публікації рішення про дозвіл в Офіційному віснику.

Вам необхідно надати наступну інформацію:

  • Айдентика вашої компанії
  • Номер авторизації
  • Контактна інформація

Ви також можете надати детальну інформацію про типовий річний обсяг і кількість персоналу, який використовує речовину. Крім того, ви можете додати короткий опис вашого використання та будь-якої участі в потенційній діяльності із заміни.

Якщо для прийняття рішення про авторизацію потрібні конкретні дані, як-от інформація про ризик зараження, ви повинні додати файл до сповіщення до кінцевого терміну, встановленого в рішенні.

Створіть своє досьє сповіщень в IUCLID

Створіть досьє IUCLID, щоб повідомити ECHA про ваше використання. Ви можете зробити це на своєму локальному комп’ютері або використовувати IUCLID на хмарних сервісах ECHA. IUCLID 6 у наших хмарних сервісах є безкоштовним і завжди оновленим.

Надішліть сповіщення

Щоб надіслати сповіщення, вам потрібен активний обліковий запис REACH-IT. Посилання на REACH-IT знаходяться в правій частині цієї сторінки.

Зареєструйтеся в REACH-IT (пропустіть цей крок, якщо у вашої компанії вже є обліковий запис). Увійдіть в REACH-IT. У меню виберіть «Завантажити досьє IUCLID» у розділі «Сповіщення користувача про авторизоване використання». Дотримуйтесь інструкцій майстра надсилання.

 

 

Як надіслати сповіщення нижньому користувачеві про авторизоване використання (youtube.com)

Веб-сторінка ECHA: Надсилання подальших повідомлень користувача про авторизоване використання – ECHA (europa.eu)

Конференція REACH 2024: https://ekotox.eu/reach-conference-2024/

Перегляд Директиви ЄС про упаковку та відходи упаковки

Перегляд Директиви ЄС про упаковку та відходи упаковки

Європейський парламент ухвалив нові заходи, щоб зробити упаковку більш екологічною та зменшити кількість відходів упаковки в ЄС.

Правила, які були попередньо узгоджені з Радою ЄС, включають цілі щодо скорочення упаковки (5% до 2030 року, 10% до 2035 року та 15% до 2040 року) та вимагають від країн ЄС скоротити, зокрема, кількість відходів пластикової упаковки. Щоб зменшити кількість непотрібної упаковки, для згрупованої, транспортної упаковки та упаковки електронної комерції встановлено максимальне співвідношення порожнього простору 50%; Виробники та імпортери також повинні будуть подбати про те, щоб вага та об’єм упаковки були зведені до мінімуму.

Деякі види одноразової пластикової упаковки будуть заборонені з 1 січня 2030 року. До них відносяться упаковка для необроблених свіжих фруктів і овочів, упаковка для харчових продуктів і напоїв, наповнених і споживаних в кафе і ресторанах, окремі порції (наприклад, для приправ, соусів, вершків, цукру), мініатюрна упаковка для туалетного приладдя і дуже легкі пластикові пакети-переноски (до 15 мкм).

Щоб запобігти негативним наслідкам для здоров’я, текст включає заборону на використання так званих «вічних хімікатів» (пер- та поліфторованих алкільних речовин або PFAS) вище певних порогових значень в упаковці, що контактує з харчовими продуктами.

Запропонований регламент встановлюватиме положення щодо сталого розвитку (наприклад, щодо речовин, що викликають занепокоєння, придатності для переробки, а також обов’язкового вмісту вторинної сировини та мінімізації упаковки); маркування, маркування та інформація (наприклад, про склад матеріалу упаковки); зобов’язання для суб’єктів господарювання (наприклад, заборона певних форматів упаковки та встановлення цільових показників повторного використання та заправки); управління відходами упаковки та упаковки (наприклад, цілі щодо скорочення відходів упаковки, а також системи зберігання та повернення одноразових пластикових пляшок для напоїв та металевих контейнерів для напоїв); та зелені публічні закупівлі.

Веб-сторінка ЄП: https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20240419IPR20589/new-eu-rules-to-reduce-reuse-and-recycle-packaging

Екотокс Хімічний Менеджмент: https://ekotox.com.ua/хімічний-менеджмент/

Веб-сторінка REACH Конференція 2024: REACH Conference 2024 – Ekotox Training