• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Дозвіл на паралельну торгівлю

БП також можуть бути доступні на ринку за допомогою дозволу на паралельну торгівлю. Дозвіл на паралельну торгівлю є актуальним, коли компанія зацікавлена ​​в придбанні авторизованого БП в певній державі-члені (ДЧ-походження) і розміщення її на ринку в іншій державі-члені , де ідентичний продукт вже був уповноважений. Заявник не повинен бути власником дозволу БП.

Заявнику на отримання дозволу на паралельну торгівлю не потрібно подавати дані, щоб підтвердити, що БП, який він хоче зробити доступним на ринку в ДЧ, є безпечним та ефективним, лише те, що він ідентичний БП, уже авторизованому в державі впровадження ( довідковий ВР). Додаткова інформація, така як приклади етикеток, також потрібна як частина програми. Якщо заявка буде успішною, МОЗ надає дозвіл протягом 60 днів після отримання відповідних зборів від заявника (це може зайняти більше часу, якщо потрібна додаткова інформація від країни походження).

Дозвіл на паралельну торгівлю слід надавати на тих самих умовах, що й дозвіл на еталонний БП. Крім того, його термін дії такий самий, як і термін дії авторизації еталонного БП.