• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Взаємне визнання

Дозвіл на біоцидний продукт (БП) може бути визнаний в інших державах-членах (ДЧ) відповідно до процедур взаємного визнання (ВВ), щоб уникнути дублювання оцінки. Існують дві процедури:
-взаємне послідовне визнання (ВПВ), яке є актуальним, якщо є існуючий дозвіл,
-і взаємне паралельне визнання (ВПВ), яке є релевантним. Коли подається первинна заявка на національну ліцензію (НЛ) та заявки на ВВ в той самий час.

Дозвіл відповідно до ВПВ/ВПВ має надаватися на тих самих умовах, що й (початкова) НЛ; однак, у певних випадках, зацікавлені країни-члени можуть запропонувати відмовити у наданні дозволу або змінити його умови.

Ті самі правила, що й для одного БП, також застосовуються до сімейства біоцидних продуктів (БПФ).

Врегулювання розбіжностей

Якщо будь-яка із зацікавлених КЧ не погоджується з висновками звіту про оцінку продукції або з СПС. Вона повинна надіслати детальне пояснення причин такої позиції контрольній КЧ, усім іншим зацікавленим КЧ та заявнику. Точки розбіжностей повинні бути негайно передані Координаційній групі (КГ)  контрольною КЧ, якщо ДЧ докладають максимум зусиль для досягнення згоди. Заявнику дозволяється викласти свою точку зору. Якщо КГ не досягає згоди протягом 60 днів, контрольна КЧ інформує Комісію (COM). Яка приймає остаточне рішення за допомогою імплементаційного акту. COM може запитати ECHA висновок з науково-технічних питань (через БПС) або надати заявникові можливість прокоментувати (30 днів), щоб зробити висновок щодо свого рішення.