• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФАЙЛ ПРО КОСМЕТИКУ (ІФ)

Експерти “Екотокс центру”-готові допомогти вам з вимогами законодавства ЄС щодо косметики, будь то виробник, імпортер або дистриб’ютор

Технічний Регламент в Україні на косметичну продукцію (КП) розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Має спільні характерні схожості щодо регулюваня КП.
Пропонуємо Вам послуги нашого центру з приводу косметичної продукції :
Мобільний: +380667330343
Електронна пошта: ekotox@ekotox.com.ua

 

Для кожного косметичного продукту, розміщеного на ринку в ЄЕЗ, має бути призначена відповідальна особа (ВО).

Перед розміщенням косметичного продукту на ринку ЄЕЗ одним із обов’язків відповідальної особи є підготовка файлу інформації про продукт (PIF). Цей файл повинен зберігатися протягом усього життєвого циклу косметичного продукту.

RP повинен зберігати цей PIF за адресою, яка вказана на етикетці косметичного продукту. У випадку, якщо косметичний продукт більше не буде розміщено на ринку ЄЕЗ, PIF повинен зберігатися протягом 10 років після дати, коли остання партія косметичного продукту була розміщена на ринку.

Файл інформації про продуктРеєстрація косметики

При введенні косметичного продукту в обіг відповідальна особа повинна вести про нього інформаційний файл. Файл інформації про продукт зберігається протягом десяти років після дати, коли остання партія косметичного продукту була розміщена на ринку.
Файл інформації про продукт повинен містити таку інформацію та дані, які необхідно оновлювати:

(a) опис косметичного продукту, який дозволяє чітко віднести файл інформації про продукт до косметичного продукту;

(б) звіт про безпеку косметичної продукції, зазначений у статті 10(1);

(в) опис методу виробництва та заяву про відповідність належній виробничій практиці, зазначеній у статті 8;

(г) якщо це виправдано природою або дією косметичного продукту, доказ ефекту, заявленого для косметичного продукту;

(ґ) дані про будь-які випробування на тваринах, проведені виробником, його агентами або постачальниками, що стосуються розробки або оцінки безпеки косметичного продукту або його інгредієнтів, включаючи будь-які випробування на тваринах, проведені для відповідності законодавчим або нормативним вимогам третіх країн.

Відповідальна особа повинна забезпечити доступ до файлу інформації про продукт в електронному або іншому форматі за адресою, зазначеною на етикетці, компетентному органу держави-члена, в якій зберігається файл.

Інформація, що міститься у файлі інформації про продукт, має бути доступною мовою, яку можуть легко зрозуміти компетентні органи держави-члена.


Стаття 10

Оцінка безпеки
Щоб продемонструвати, що косметичний продукт відповідає Статті 3, відповідальна особа повинна перед розміщенням косметичного продукту на ринку переконатися, що косметичний продукт пройшов оцінку безпеки на основі відповідної інформації та що косметичний продукт звіт про безпеку складається відповідно до додатка I.

Відповідальна особа забезпечує:

(a) передбачуване використання косметичного продукту та передбачуваний системний вплив окремих інгредієнтів у кінцевій рецептурі враховуються в оцінці безпеки;

(б) під час оцінки безпеки використовується відповідний підхід із вагомості доказів для перегляду даних з усіх існуючих джерел;

(в) звіт про безпеку косметичної продукції оновлюється з огляду на додаткову відповідну інформацію, отриману після розміщення продукту на ринку.