• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Імпорт хімічної продукції до ЄС

Регламент (ЄС) 2021/167, який вносить зміни до Виконавчого регламенту (654/2014), був прийнятий 10 лютого 2021 року.

Для того, щоб бути імпортованими до ЄС, товари повинні відповідати технічним стандартам, стандартам безпеки та маркування. Продукція, призначена для споживчого використання, повинна відповідати Загальній директиві про безпеку продукції (2001/95/ЄС), яка включає в себе:

  • загальні вимоги до безпеки;
  • та конкретні обов’язки для виробників і дистриб’юторів. Ці обов’язки включають інформування споживачів про потенційні ризики, пов’язані з продуктом, і вжиття необхідних заходів для запобігання таким ризикам. Ці зобов’язання поширюються на всіх фахівців, задіяних у ланцюгу постачання.Охорона праці

Хімічні речовини та вироби підпадають під дію різних положень REACH. Хімічні речовини, як правило, вимагають реєстрації REACH та SDS. Вироби вимагають розкриття інформації SVHC та перевірки на наявність речовин, обмежених REACH.

Якщо ви імпортуєте хімічні речовини до ЄС, у вас є два варіанти дотримання вимог REACH: зробити власну реєстрацію або купувати продукцію у постачальників, що відповідають вимогам REACH. Нижче наведено кілька порад, які допоможуть вам досягти відповідності вимогам REACH:

  • Зверніться до єдиного представника ваших постачальників і отримайте сертифікат відповідності ваших товарів

    ОЕСР підготувала огляд найпоширеніших порушень регламенту REACH та пов’язаних з ними штрафних санкцій у країнах-членах Європейського Союзу. Щоб уникнути цих штрафів, імпортерам в ЄС рекомендується звернутися до єдиного представника свого постачальника та отримати сертифікацію імпортованих товарів.

  • Обов’язково вимагайте SDS, що відповідає вимогам REACH

    Розділи SDS були визначені REACH, і їх необхідно оновлювати, щоб відповідати вимогам регламенту з моменту його введення в дію в 2007 році. Імпортери повинні мати на увазі, що вони повинні або отримати SDS, яка відповідає стандартам REACH, або створити її самостійно.

  • Перший етап дотримання вимог CLP: нотифікація C&L

    CLP, що є скороченням від Регламенту (ЄС) № 1272/2008 про класифікацію, маркування та пакування речовин і сумішей, приносить в Європу гармонізовану на глобальному рівні систему Організації Об’єднаних Націй (UN GHS) для класифікації та маркування хімічних речовин. Вона набула чинності 20 січня 2009 року.

Відповідно до CLP, імпортери повинні повідомляти Європейське хімічне агентство (ECHA) про ідентифікацію, класифікацію та маркування речовин за допомогою процесу, відомого як “C&L Notification” (“Повідомлення про класифікацію та маркування”). Ця інформація вноситься до бази даних, яка називається “Інвентаризація класифікації та маркування” (Classification and Labelling Inventory).

Імпортери речовин, що підлягають реєстрації згідно з REACH або класифікуються як небезпечні, повинні подати C&L-повідомлення до ECHA до 3 січня 2011 року, якщо речовина буде розміщена на ринку ЄС до 1 грудня 2011 року. Якщо цей термін пропущено, нотифікацію слід подати невідкладно.

Найбільш нагальним завданням для імпортерів є подання нотифікацій C&L до ECHA. Ми рекомендуємо імпортерам з ЄС спочатку подати власні нотифікації.


Якщо вам потрібна допомога з поданням нотифікацій C&L, будь ласка, зв’яжіться з нами, і ми допоможемо вам виконати ваші зобов’язання за CLP.