• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Імпорт косметичної продукції з 3 країн

Центр екотоксикології пропонує Вам консультаційні послуги з надання документації, необхідної для розміщення косметичної продукції на ринку ЄС:

* підготовка звіту з безпеки (CPSR)
* допомога у створенні інформаційної папки (PIF)
* опрацювання текстової частини етикетки
* повідомлення косметичної продукції в ЦПНП
* перевірка документації
* Оновлення документації
* індивідуальні консультації

Імпорт косметичної продукції з 3 країнРеєстрація косметичних засобів в ЄС

Косметичний продукт” означає будь-яку речовину або суміш. Які призначені для контакт з різними зовнішніми частинами тіла людини (шкіра, системи волосся, нігтів, губ і зовнішніх статевих органів) або із зубами та слизовими оболонками ротової порожнини з єдиною метою або зокрема очищення, ароматизація, зміна зовнішнього вигляду, захист, підтримання в хорошому стані або коригування запаху тіла;

Доступ до ринку” означає будь-яку поставку косметичного продукту призначені для розповсюдження, споживання або використання на ринку Співтовариства в ході комерційної діяльності, за оплату чи без безкоштовно;

Імпортер” означає будь-яку фізичну або юридичну особу, засновану в Співтоваристві, яка розміщує косметичний продукт з третьої країни на ринку Співтовариства.

У разі імпортного товару імпортер є відповідальною особою і повинен забезпечити відповідність вимогам Регламенту (ЄС) № 882/2004 Європейського Парламенту та Ради. 1223/2009 від 30 листопада 2009 року про косметичні продукти.

Імпортер може за допомогою письмового доручення призначити особу, зареєстровану в Співтоваристві, як відповідальну особу, яка погоджується з його призначенням у письмовій формі.

Косметичний продукт, доступний на ринку, повинен бути безпечним для здоров’я людини, якщо використовується в звичайних або розумно передбачуваних умовах, враховуючи, зокрема:

(a) подання, включаючи відповідність Директиві 87/357/ЄЕС;

(б) позначення;

(в) інструкції щодо використання та утилізації;

(г) будь-яку іншу вказівку або інформацію, надану відповідальною особою, зазначеною у статті 4 Регламенту про косметику.

Ми допоможемо вам убезпечити документацію перед виходом на європейський ринок – зв’яжіться з нами по телефону або електронною поштою за нашими контактними адресами або скористайтеся контактною формою.

Імпорт косметичної продукції з 3 країн