• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Концепція основного використання в законодавстві ЄС, що стосується хімічних речовин

Центри Екотокс надають консультаційні послуги та підтримку клієнтів у сфері законодавства ЄС про хімічні речовини – реєстрація REACH, єдиний представник, авторизація REACH, скринінг REACH/CLP, паспорти безпеки, послуги з дотримання законодавства, послуги PCN та UFI тощо.

– Підготовка паспортів безпеки

– Підготовка паспортів інгредієнтів

– Підготовка етикеток

– Повідомлення до Європейського хімічного агентства (формат PCN)

– Підготовка паспорта виробу

– Повідомлення в Реєстр продукції

– Представляти компанію в якості уповноваженого представника

Якщо у вас виникли запитання, будь ласка, зв’яжіться з нами за телефоном +380667330343, або електронною поштою ekotox(at)ekotox.com.ua

 

 

Концепція необхідного використання є критично важливим аспектом законодавства ЄС, що стосується хімічних речовин. Зокрема щодо їх впливу на здоров’я людини та навколишнє середовище. За своєю суттю концепція основного використання спрямована на збалансування суспільних потреб із захистом здоров’я та навколишнього середовища. Дозволяючи обмежене та виправдане використання небезпечних речовин за певних обставин.

У Європейському Союзі концепція основного використання набула популярності як частина Стратегії сталого розвитку хімічних речовин, яка наголошує на необхідності поступової відмови від найбільш шкідливих речовин, визнаючи, що певні види використання можуть бути важливими для суспільства. Цей підхід узгоджується з більш широкою метою досягнення вільного від токсичних речовин середовища в рамках Європейського Green Deal .

 

 

 

 

 


I. ОГЛЯД КОНЦЕПЦІЇ ОСНОВНОГО ВИКОРИСТАННЯ В МОНРЕАЛЬСЬКОМУ ПРОТОКОЛІ
II. ЯКЕ КОНКРЕТНЕ ВИКОРИСТАННЯ ПІДЛЯГАЄ ОЦІНЦІ?
III. ОЦІНКА ТОГО, ЧИ Є ВИКОРИСТАННЯ НЕОБХІДНИМ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА
IV. УМОВИ, ПОВ’ЯЗАНІ З ПРИЙНЯТТЯМ РІШЕННЯ ПРО ІСТОТНЕ ВИКОРИСТАННЯ


 

 

Для ефективної реалізації концепції істотного використання законодавство ЄС має передбачати чіткі критерії для визначення, коли використання небезпечних хімічних речовин є виправданим. Це включає врахування таких факторів, як здоров’я та безпека, суспільна користь та доступність альтернативних речовин або технологій.

Крім того, концепція основного використання вимагає ретельного розгляду галузевого законодавства для забезпечення її здійсненності та сумісності з потребами галузі. Надаючи винятки для чітко визначених основних видів використання, нормативно-правові акти ЄС можуть підтримати галузі, одночасно сприяючи переходу до більш безпечних і стійких практик.

Загалом, концепція основного використання відіграє життєво важливу роль у зусиллях ЄС щодо управління хімічними ризиками, захисту здоров’я людей та захисту навколишнього середовища, сприяючи досягненню ширших цілей Союзу щодо сталого розвитку та стійкості.

ECHA: Керівні критерії та принципи концепції основного використання в законодавстві ЄС, що стосується хімічних речовин
Вебінари EKOTOX: https://ekotoxtraining.com/