• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Експорт до Великобританії

Якщо вам потрібна допомога, зв’яжіться з нами:
https://ekotox.com.ua/ Команда експертів EKOTOX CENTERS
E-mail: ekotox(at)ekotox.com.ua
Тел:+380667330343


Велика Британія вийшла з ЄС

 

Велика Британія вийшла з ЄС, а правила та процедури змінилися для деяких галузей.
Нова угода ЄС-Великобританія про торгівлю та співробітництво формує основу для продовження співпраці з Великобританією в ряді сфер, пов’язаних зі здоров’ям.
Є деякі нові правила та процедури, яких ви повинні дотримуватися, щоб продовжувати продавати хімікати, цивільні вибухові речовини та робоче обладнання та машини на нашому внутрішньому ринку.Експорт до Великобританії

 

Для Північної Ірландії існують окремі правила.
Розміщення хімічних речовин, біоцидів або активних речовин на ринку, обмеженому лише територією Сполученого Королівства (Великобританія), після закінчення перехідного періоду ця діяльність більше не підпадатиме під дію положень законодавства ЄС про хімію. .
Що стосується зобов’язань, що випливають із регламентів CLP, BPR, PIC та REACH, юридичні зобов’язання щодо ECHA як відповідного регуляторного агентства ЄС також припиняються.
Замість цього застосовуватиметься законодавство Великобританії.


Біоциди
Після завершення перехідного періоду BPR застосовуватиметься до Північної Ірландії та в Сполученому Королівстві. Біоцидні продукти не повинні бути доступними на ринку Північної Ірландії або використовуватися, якщо не дозволено відповідно до BPR після перехідного періоду.

UK REACH
Регламент ЄС REACH було внесено в законодавство Великобританії відповідно до Закону Європейського Союзу (вилучення) від 2018 року. REACH і пов’язане з ним законодавство було відтворено у Великобританії з необхідними змінами, щоб забезпечити його дію у внутрішньому контексті. Ключові принципи Регламенту ЄС REACH були збережені. Цей режим зараз діє і відомий як UK REACH. Статутний документ REACH можна знайти на сайті legislation.gov.uk.

Правила REACH Великобританії та ЄС REACH діють незалежно один від одного. Компанії, які постачають та закуповують речовини, суміші чи вироби до та з ЄС/ЄЕЗ/Північної Ірландії та Великобританії (Англія, Шотландія та Уельс), мають забезпечити виконання відповідних обов’язків відповідно до обох законодавчих актів.

Згідно з Протоколом Північної Ірландії, Регламент ЄС REACH продовжує застосовуватися до Північної Ірландії, тоді як REACH Великобританії забезпечує нормативну базу для хімічних речовин у Великобританії.

REACH означає реєстрацію, оцінку, авторизацію та обмеження хімічних речовин.Реалізація REACH

UK REACH поширюється на більшість хімічних речовин; ті, що використовуються в промислових процесах та повсякденному житті, наприклад, у засобах для чищення, фарбах, а також у таких виробах, як одяг, меблі та електричні прилади.

UK REACH покладає тягар доведення на компанії. Компанії зобов’язані визначати та керувати ризиками, які виникають від речовин, які вони виробляють і продають у Великобританії. Вони повинні бути в змозі продемонструвати, як речовину можна безпечно використовувати, і вони повинні повідомити користувачів про заходи управління ризиками.

Цілі UK REACH
Більшість компаній певним чином використовують хімічні речовини, тому ви можете мати зобов’язання згідно з REACH Великобританії.
Однак не кожна компанія матиме конкретні обов’язки. Вам потрібно буде розглянути, як ви використовуєте хімічні речовини та які ваші зобов’язання можуть бути.

UK REACH охоплює всі сектори виробництва, імпорту, розповсюдження або використання хімічних речовин як сировини чи готової продукції (не лише хімічну промисловість).
Застосовується незалежно від розміру компанії.
Покладає на вас відповідальність за безпечне використання речовин, які ви розміщуєте на ринку або використовуєте.
Вимагає, щоб кожен учасник ланцюга поставок повідомляв інформацію про безпечне використання хімічних речовин.