• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Реєстрація біоцидних продуктів згідно з перехідними положеннями

Реєстрація біоцидних продуктів застосовується лише до продуктів до схвалення в ЄС активних речовин для даного типу продукту. Таким чином, біоцидні продукти, що містять активні речовини, що підтримуються в Програмі перегляду існуючих активних речовин на рівні ЄС для даного типу продукту, повинні бути зареєстровані відповідно до місцевих законодавчих положень.

 

Експертиза

Тип продукту

Номер:
Тип продукту:
Опис:

Основна група 1: Дезінфікуючі засоби

1
Гігієна людини Біоцидні продукти, що використовуються для гігієнічних цілей людини. Наносяться на шкіру або шкіру голови або при контакті з ними з основною метою дезінфекції шкіри або шкіри голови.
2
Дезінфікуючі засоби та альгіциди, не призначені для безпосереднього застосування до людей або тварин.

Засоби, що використовуються для дезінфекції поверхонь, матеріалів, обладнання та меблів, які не контактують з харчовими продуктами чи кормами. Зони використання включають басейни, акваріуми, купальні та інші води, а також системи кондиціонування повітря. Дезінфекція стін та підлог в приватних, громадських і промислових приміщеннях, а також інших приміщеннях для професійної діяльності. Ці заходи забезпечують гігієну і безпеку в різних середовищах та умовах. Продукти, що використовуються для знезараження повітря, води. Які не використовується для споживання людьми або тваринами, хімічних туалетів, стічних вод, лікарняних відходів та ґрунту. 

3
Ветеринарна гігієна Продукти, що використовуються для ветеринарної гігієни, такі як дезінфікуючі засоби, дезінфікуючі мила, засоби гігієни порожнини рота або тіла або з антимікробною функцією. Продукти, що використовуються для дезінфекції матеріалів і поверхонь, пов’язаних з утриманням або транспортуванням тварин.
4
Зона харчування та кормів Продукти, що використовуються для дезінфекції обладнання, контейнерів, посуду, поверхонь або трубопроводів, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням, зберіганням або споживанням харчових продуктів або кормів (включаючи питну воду) для людей і тварин. Продукти, що використовуються для просочування матеріалів, які можуть контактувати з харчовими продуктами.
5
Питна вода Продукти, що використовуються для знезараження питної води як для людей, так і для тварин.

Основна група 2: Консерванти

6
Консерванти для продуктів під час зберігання Продукти, що використовуються для консервації готових продуктів, крім харчових продуктів, кормів, косметики чи лікарських засобів чи виробів медичного призначення шляхом контролю мікробного псування для забезпечення їх терміну придатності. Продукти, що використовуються як консерванти для зберігання або використання гризунів, інсектицидів або інших приманок.
7
Плівкові консерванти Продукти, що використовуються для консервації плівок або покриттів шляхом контролю мікробного руйнування або росту водоростей  з метою захисту початкових властивостей поверхні матеріалів або предметів, таких як фарби, пластмаси, герметики, настінний клей, сполучні матеріали, папір, твори мистецтва.
8
Консерванти для деревини Продукти, що використовуються для консервації деревини, включно зі стадії лісопильного заводу, та виробів з деревини шляхом боротьби з організмами, що руйнують або спотворюють деревину, включаючи комах. Цей вид продукції включає як профілактичні, так і лікувальні засоби.
9
Консерванти для волокна, шкіри, гуми та полімеризованих матеріалів Продукти, що використовуються для консервації волокнистих або полімеризованих матеріалів, таких як шкіра, гума, папір або текстильні вироби, шляхом контролю мікробіологічного псування. Цей тип продуктів включає біоцидні продукти. Які протидіють заселенню мікроорганізмів на поверхні матеріалів і, отже, перешкоджають або запобігають появі запаху та/або пропонують інші види переваг.
10
Консерванти для будівельних матеріалів Продукти, які використовуються для консервації кам’яної кладки, композитних матеріалів  або інших будівельних матеріалів, крім деревини, шляхом контролю мікробіологічного впливу та впливу водоростей.
11
Консерванти для систем рідинного охолодження та обробки Продукти, що використовуються для консервації води та інших рідин, що використовуються в системах охолодження та обробки шляхом контролю шкідливих організмів, таких як мікроби, водорості та мідії. Продукти, що використовуються для дезінфекції питної води або води для басейнів, не входять до цього типу продукції.
12
Сліміциди Продукти, що використовуються для запобігання або контролю утворення слизу на матеріалах, обладнанні та конструкціях, що використовуються в промислових процесах, напр. на деревну та паперову масу та пористих шарах піску при видобутку нафти.
13
Консерванти робочої або ріжучої рідини Продукти для контролю мікробного руйнування рідин, що використовуються для обробки або різання металу, скла або інших матеріалів.

Основна група 3: Боротьба зі шкідниками

14
Родентициди Продукти, що використовуються для боротьби з мишами, щурами та іншими гризунами за допомогою інших засобів, ніж відштовхування або притягання.
15
Ациди Продукти, що використовуються для боротьби з птахами за допомогою інших засобів, ніж відштовхування або притягнення.
16
Молюскициди, верміциди та продукти для боротьби з іншими безхребетними Продукти, що використовуються для боротьби з молюсками, черв’яками та безхребетними, не охопленими іншими видами продуктів, за допомогою інших засобів, ніж відштовхування або притягання.
17
Піцициди Продукти, що використовуються для контролю риби за допомогою інших засобів, ніж відштовхування або притягнення.
18
Інсектициди, акарициди та засоби для боротьби з іншими членистоногими Продукти, що використовуються для боротьби з членистоногими (наприклад, комахами, павукоподібними та ракоподібними) за допомогою інших засобів, ніж відштовхування чи притягнення.
19
Репеленти або атрактанти Продукти, що використовуються для боротьби зі шкідливими організмами (безхребетними, такими як блохи, хребетними, такими як птахи, риби, гризуни), шляхом відштовхування або притягнення, в тому числі ті, які використовуються для гігієни людини або ветеринарної медицини безпосередньо на шкірі або опосередковано в оточенні людей або тварин.
20
Контроль за іншими хребетними Продукти, що використовуються для боротьби з хребетними, крім тих, які вже охоплені іншими типами продуктів цієї основної групи, за допомогою інших засобів, ніж відштовхування або притягання.

Основна група 4: Інші біоцидні продукти

21
Продукти проти обростання Продукти, що використовуються для контролю росту та заселення обростаючих організмів (мікробів і вищих видів рослин і тварин) на суднах, обладнанні для аквакультури або інших спорудах, що використовуються у воді.
22
Рідини для бальзамування або таксидермісу Продукти, що використовуються для дезінфекції та консервації трупів людей чи тварин або їх частин.