• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Національний дозвіл

 

Центри Ekotox надають консультаційні послуги та підтримку клієнтів у сфері законодавства ЄС щодо хімікатів – реєстрація REACH, лише представник, авторизація REACH, скринінг REACH/CLP, листи даних безпеки, послуги з дотримання правових норм.

Тел: +380667330343
Електронна пошта:ekotox@ekotox.com.ua

 

 

Основний принцип у Регламенті про біоцидні продукти ((ЄС) № 528/2012 (РБП)) полягає в тому, що біоцидний продукт (БП) має бути дозволений. Перш ніж він може бути доступним на ринку або використовуватися в Європейському Союзі (ЄС)/ Європейська економічна зона (ЄЕЗ). Це відбувається в два послідовні кроки. На першому етапі активну речовину оцінюють і, за умови виконання критеріїв, затверджують у визначеному типі продукту (ТП). Другим кроком є ​​авторизація кожного БП, що складається з, містить або створює схвалені активні речовини. Цей документ стосується другого кроку, авторизації БП.Дезінфекційні засоби

Національний дозвіл (НА) БП надається компетентним органом держави-члена (ДЧ). Де БП буде доступним на ринку (отримуюча МС), і дійсна лише для затверджених умов, зазначених у ньому. Щоб уникнути дублювання процедури оцінки, дозвіл на продукцію, виданий в одній КЧ. Може бути визнаний в іншій КЧ за допомогою процедури взаємного визнання.

Ті ж правила, що й для одного БП, застосовуються також і до сімейства біоцидних продуктів (БПФ).

Деякі БП можуть бути авторизовані на рівні Союзу, без необхідності отримувати єдині НЛ.

Заявка на НС може бути подана потенційним власником дозволу (AH) або від його імені. AH – це особа/юридична особа, зареєстрована в ЄС/ЄЕЗ, яка відповідає за розміщення на ринку БП у певній КЧ.

Загалом заявку на НС можна подати в будь-який час після прийняття рішення про схвалення діючої речовини.

Заявка на дозвіл БП має бути подана до дати схвалення діючої речовини; в іншому випадку продукти повинні бути вилучені з ринку протягом 180 днів з дати затвердження активної речовини. Використання наявних запасів цього БП може тривати до 365 днів після дати затвердження. Заявку на отримання дозволу на продукцію також можна подати пізніше. Але поки вона не буде надана, продукти повинні бути вилучені з ринку.

Якщо цей БП містить більше однієї активної речовини для одного і того ж ТП, заявка на НЛ має бути подана не пізніше дати схвалення останньої активної речовини для цього ТП. Якщо БП належить до кількох ТП, необхідно подати заявку на НЛ лише тоді, коли активна речовина(и), що міститься в ньому, була/була схвалена для всіх відповідних ТП до кінцевого терміну останнього схвалення.

Рекомендується, щоб заявки НС були подані задовго до кінцевого терміну, щоб врахувати можливу відхилення через помилки подання або оплати до того, як заявки будуть прийняті до обробки.