• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Дозвіл Союзу

BPR вводить можливість дозволяти певні біоцидні продукти (BP) на рівні Союзу. Дозвіл Союзу дозволяє компаніям розміщувати свої BP на ринку по всьому ЄС/ЄЕЗ без необхідності отримувати єдині національні дозволи. Дозвіл Союзу надає такі самі права та обов’язки у всіх державах-членах, що й національні дозволи.

Дозвіл Союзу може бути надано для продуктів з подібними умовами використання в усьому ЄС. Деякі БП виключені з UA, а саме: БП, які містять активні речовини, які відповідають критеріям виключення (Стаття 5 BPR) та 90 біоцидних продуктів із PT 14, 15, 17, 20 та 21. Для групи також можна запитати ДС біоцидні продукти (БПФ). Відповідні положення щодо дозволу Союзу викладені в Розділі VIII BPR.

ДС можна розглядати як альтернативу заявці на національну ліцензію з подальшим взаємним визнанням, за умови, що продукти належать відповідним PT.

Рекомендується подавати попередню заявку за шість місяців. Потенційний заявник на отримання дозволу Союзу повинен подати попередню подачу до ECHA якомога швидше, але не пізніше ніж за шість місяців до очікуваної дати подання заявки на дозвіл Союзу. Попереднє подання служить підтвердженням того, що:

  • продукт підпадає під дію BPR;
  • продукт має схожі умови використання в усьому ЄС; а
  • що було визначено відповідний ПТ.

Дозвіл Союзу