• +38 066 7330343
  • ekotox(at)ekotox.com.ua // 03110, Kyiv, Solomyansky district, Pirogovsky str. 19/6, Україна

Дозвіл Союзу

Дозвіл Союзу
РБП вводить можливість мати певні БП авторизовані на рівні Союзу (UA). UA дозволяє компаніям розміщувати свої БП на ринку по всьому ЄС/ЄЕЗ без необхідності отримувати єдині національні дозволи. Дозвіл Союзу (UA) надає такі ж права та обов’язки у всіх державах-членах (ДЧ), що й ті, які передбачені національними дозволами.

UA можна надати на продукти з подібними умовами використання в усьому ЄС. Деякі БП виключаються з UA, а саме: БП, які містять активні речовини, які відповідають критеріям виключення (Стаття 5 Реєстрація Біоцидного Продукту) та 90 БП типів продуктів (PT) 14, 15, 17, 20  та 21 . Можна подати заявку на UA як БП, так і сімейства біоцидних препаратів (БПФ). Відповідні положення щодо UA викладені у Розділі VIII РБП.

UA можна розглядати як альтернативу подачі заявки на отримання національного дозволу з подальшим взаємним визнанням(-ами) за умови, що продукти належать відповідним PT.

Зробіть попередню подачу за шість місяців наперед. Потенційний заявник на UA повинен подати попередню подачу до ECHA якомога швидше і не пізніше ніж за шість місяців до передбачуваної дати подання заявки на UA. Попередня подача служить для підтвердження того, чи:

-продукт підпадає під дію РБП;
-продукт має схожі умови використання по всьому ЄС; і
-що відповідний PT було визначено.
Центр Ekotox
Тел:+380667330343
електронна пошта: ekotox@ekotox.com.ua