ЕКОТОКС ЦЕНТР УКРАЇНА

Дозвіл Союзу

Дозвіл Союзу

Дозвіл Союзу
РБП вводить можливість мати певні БП авторизовані на рівні Союзу (UA). UA дозволяє компаніям розміщувати свої БП на ринку по всьому ЄС/ЄЕЗ без необхідності отримувати єдині національні дозволи. Дозвіл Союзу (UA) надає такі ж права та обов’язки у всіх державах-членах (ДЧ), що й ті, які передбачені національними дозволами.

UA можна надати на продукти з подібними умовами використання в усьому ЄС. Деякі БП виключаються з UA, а саме: БП, які містять активні речовини, які відповідають критеріям виключення (Стаття 5 Реєстрація Біоцидного Продукту) та 90 БП типів продуктів (PT) 14, 15, 17, 20  та 21 . Можна подати заявку на UA як БП, так і сімейства біоцидних препаратів (БПФ). Відповідні положення щодо UA викладені у Розділі VIII РБП.

UA можна розглядати як альтернативу подачі заявки на отримання національного дозволу з подальшим взаємним визнанням(-ами) за умови, що продукти належать відповідним PT.

Зробіть попередню подачу за шість місяців наперед. Потенційний заявник на UA повинен подати попередню подачу до ECHA якомога швидше і не пізніше ніж за шість місяців до передбачуваної дати подання заявки на UA. Попередня подача служить для підтвердження того, чи:

-продукт підпадає під дію РБП;
-продукт має схожі умови використання по всьому ЄС; і
-що відповідний PT було визначено.
Центр Ekotox
Тел:+380667330343
електронна пошта: ekotox@ekotox.com.ua

Exit mobile version